PRIMARUL BUCURESTIULUI, SORIN OPRESCU, A FOST ARESTAT

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, iar Sorin Oprescu va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Sorin Oprescu a fost reţinut în noaptea de sîmbătă spre duminică, după ce a fost prins cu 25.000 euro mită.

În acelaşi dosar, au fost reţinuţi Mircea Octavian Constantinescu, director în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti; fostul şofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenadă, precum şi şefii Centrului Cultural ''Palatele Brîncoveneşti'', Florin Supeală şi Ruxandra Petroi Avasiloae.

Procurorii DNA au efectuat duminică percheziţii domiciliare la trei instituţii publice - Primăria Capitalei, Administraţia Cimitirelor şi Centrul Cultural al Palatelor Brîncoveneşti de la Porţile Bucureştiului.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

Sursa: Agerpres