PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA EFECTUEAZA O VIZITA DE LUCRU IN REPUBLICA BASKORTOSTAN DIN FEDERATIA RUSA

După vizita în Republica Kazahstan, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a plecat cu o vizită de lucru în Republica Başkortostan din Federația Rusă, la invitația președintelui interimar al Republicii, Radiy Khabirov.

În cadrul dialogului cu domnul Khabirov, Igor Dodon a subliniat caracterul strategic al parteneriatului dintre Republica Moldova și Federația Rusă la nivelul șefilor de stat, precum și necesitatea aprofundării cooperării dintre regiunile țărilor noastre.

De asemenea, șeful statului a constatat cu satisfacție că cifra de afaceri dintre Moldova și Rusia in anul 2018 este de aproape un miliard de dolari.

În scopul consolidării relațiilor dintre statele noastre, Igor Dodon l-a invitat pe Radiy Khabirov să viziteze Republica Moldova în luna septembrie, curent, cînd la Chișinău va avea loc Forumul Economic Moldo-Rus unde, tradiţional, participă reprezentanți ai regiunilor ruse.

Pe finalul întrevederii șefului statului cu conducătorul interimar al Republicii Başkortostan a avut loc o ceremonie de semnare a acordurilor de înfrăţire între regiunile din Başkortostan și Autonomia Găgăuză, raioanele Ocnița și Basarabeasca.

Agenda vizitei în Ufa a Președintelui Igor Dodon include, de asemenea, o întîlnire cu studenții Universității de Stat din Bașkortostan și participarea la Forumul de Afaceri “Republica Moldova - Regiunile Rusiei”, organizat de Consiliul Economic Moldo-Rus, cu sprijinul activ al co-președintelui Asociaţiei „Delovaia Rossia”, Andrei Nazarov.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova