PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU INALT PREASFINTITUL MITROPOLIT AL CHISINAULUI SI AL INTREGII MOLDOVE

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Înalt Preasfințitul Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, cu care a discutat detalii privind pregătirile vizitei pastorale în Moldova, în perioada 25-28 octombrie, a Sanctității Sale Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill.

Igor Dodon a specificat că, în premieră, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii va vizita nordul şi sudul Moldovei. Programul prealabil al vizitei prevede, pentru data de 25 octombrie, un Te Deum oficiat de Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill în Catedrala „Nașterea Domnului” din Chişinău. La 26 octombrie, Patriarhul va vizita orașul Bender, la 27 octombrie – Comrat, iar la 28 octombrie - Bălţi.

De asemenea, șeful statului a menţionat că vizita Patriarhului Kirill este aşteptată de tot poporul ortodox al Moldovei. În context, Președintele și-a exprimat convingerea că Mitropolia Moldovei îşi va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova