PRESEDINTELE R. MOLDOVA INTREPRINDE O VIZITA DE LUCRU IN NORDUL TARII

Igor Dodon, Președintele țării întreprinde o vizită de lucru în zona de nord a țării, în cadrul căreia sînt planificate mai multe întrevederi atît cu autoritățile locale cît și cu clerul din zona respectivă a țării.

La invitația PS Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, șeful statului a avut o întrevedere cu un sobor de peste 100 de preoți în cadrul căreia au pus în discuţie relația dintre Biserică și societate, importanţa și impactul religiei în procesele sociale, ș.a.

Totodată, în cadrul Campaniei ”Iubesc Moldova” Igor Dodon, a donat 8000 de manuale de religie pentru clasele I-VII-a care vor fi repartizate prin bibliotecile parohiale din Edineț, Dondușeni, Ocnița și Briceni astfel ca elevii din instituțiile de învățămînt să aibă posibilitatea să studieze Religia Creștin-Ortodoxă.

”Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti. Anume Ortodoxia a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea tabloului lumii şi a valorilor poporului moldovenesc. Ortodoxia reprezintă acea forţă care consolidează majoritatea etniilor din Moldova – moldoveni, ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzi, ș.a. – mărturisitori ai Ortodoxiei. Consolidarea oricărei societăţi, legătura armonioasă a trecutului, prezentului şi viitorului nostru sînt posibile doar pe un fundament moral-spiritual. În Moldova, unde 98 % din populaţie mărturisesc Ortodoxia, un astfel de fundament este credinţa Ortodoxă”a menționat Președintele țării.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova