PRESEDINTELE R. MOLDOVA A PARTICIPAT LA FESTIVITATEA DE TOTALIZARE A ANULUI LUI STEFAN CEL MARE SI SFINT

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la festivitatea de totalizare a Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt, la care au fost prezenți oameni distinși din domeniul culturii, științei, sportului, societății civile, deputați, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai diasporei etc.

În cadrul festivității, șeful statului a menționat că, în acest an, ne-am convins mai bine ca oricînd că Ștefan cel Mare este, cu adevărat, cea dintîi personalitate istorică a poporului nostru. “Mare apărător al integrității statului, Ștefan și-a dobîndit pe dreptate renumele istoric și noi, toți moldovenii, sîntem mîndri că îl avem printre înaintașii noștri”, a specificat Igor Dodon.

În cadrul evenimentului a fost lansat studiul istoric „Ștefan cel Mare – făuritor al gloriei Moldovei”, elaborat de cunoscuți istorici moldoveni. De asemenea, recent a fost realizat un film documentar despre biografia domnitorului Ștefan cel Mare, premiera căruia va avea loc pe data de 10 decembrie curent.

Totodată, Președintele a declarat că anul 2019 este un an de mare importanță și valoare istorică pentru toți moldovenii - vom sărbători 660 de ani de la formarea Țării Moldovei, din 1359. În legătură cu acest fapt, Președintele Igor Dodon a semnat un Decret privind marcarea acestei aniversări, care va fi una dintre cele mai importante sărbători din anul 2019.

“Trăiască memoria lui Ștefan cel Mare, trăiască Republica Moldova, trăiască poporul moldovenesc! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a concluzionat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 21.12.2018 - 20:42

Poate are de invatat si Dodon ceva de la Stefan cel Mare. Sa ia cartile de istorie la citit si va afla ca marele nostru domnitor si-a iubit tara si si-a dat sufletul pentru ea. Si Dodon si-ar da sufletul, dar pentru Putin.