PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE R. AZERBAIDJAN

În cadrul lucrărilor Forumului internațional de la Baku, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. Aceasta este deja a doua întrevedere a celor doi oficiali.

Atît Igor Dodon, cît şi Preşedintele Azerbaidjanului, au menționat interesul pentru continuarea amplificării relațiilor moldo-azere. Interlocutorii și-au exprimat dorința de a intensifica cooperarea dintre țările noastre în sfera comercial-economică, precum și de a susține proiectele investiționale din domeniile energetic, social, cultural, al educației și științei.

Igor Dodon a subliniat că Republica Moldova este interesată de participarea partenerilor azeri în activitatea zonelor economice libere și a parcurilor industriale, dar și de participarea producătorilor azeri la expozițiile specializate, organizate cu regularitate în Moldova.

Șeful statului și-a exprimat satisfacția în legătură cu faptul că raporturile de colaborare dintre Moldova şi Azerbaidjan în sfera socială și în stabilirea de contacte interregionale sînt soldate cu rezultate concrete.

Igor Dodon a adresat mulțumiri omologului său pentru asistența oferită Republicii Moldova, în special în edificarea unui centru cultural-educațional în orașul Ceadîr-Lunga, lucrările de construcție ale căruia au demarat cîteva zile în urmă. Șeful statului a exprimat convingerea că acesta este doar începutul unei noi etape a cooperării bilaterale eficiente și consistente.

Președintele țării a subliniat încă o dată poziția potrivit căreia Moldova este interesată de dezvoltarea parteneriatelor și în Vest, şi în Est, reiterînd invitația adresată Președintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, de a vizita Republica Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova