PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU MISIUNEA OBSERVATORILOR AMERICANI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Misiunii observatorilor Institutului Internațional Republican (SUA), în frunte cu membrul Congresului american, James T. Kolbe.

Șeful statului a salutat decizia Misiunii de a delega în Moldova aproximativ 50 de persoane pentru a monitoriza desfășurarea campaniei electorale, unele dintre acestea se află în țara noastră încă din luna decembrie și se vor afla pînă la finele lunii martie.

În cadrul discuției, Igor Dodon a apreciat înalt implicarea activă a statelor străine și a organizațiilor internaționale, care au delegat în Republica Moldova aproape 3 mii de observatori. ”Consider că prezența unui număr atît de semnificativ de observatori internaționali este o condiție importantă pentru organizarea unor alegeri corecte și transparente și prevenirea falsificărilor masive”, a menționat Președintele țării.

De asemenea, șeful statului a comunicat observatorilor americani despre diversele riscuri ale desfășurării campaniei electorale, precum și despre eventualele scenarii ale evenimentelor după 24 februarie.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova