Premierul desemnat si nebunia mancurtilor din haita PAS

Natalia Gavriliță, o candidatură greu de respins

Mihai CONȚIU

În sfîrșit, domnișoara Președintă Maia Sandu a propus o candidatură la funcția de prim-ministru – pe Natalia Gavrilița. „Am luat decizia să o înaintez pe Natalia Gavriliță candidat în funcția de prim-ministru. Un om în care am încredere, o profesionistă integră și responsabilă. I-am dat sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltarea economică și pe curățarea instituțiilor statului de corupție”, a declarat Sandu. Comparativ cu alte numiri în diferite funcții de răspundere, este pentru prima dată cînd Sandu nominalizează pe cineva cu adevărat responsabil, integru și valid pentru această funcție.

La rîndu-i, Natalia Gavriliță a declarat: „Sunt onorată că am fost desemnată în calitate de candidat la poziția de prim-ministru. Voi folosi aptitudinile și competențele mele pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și prosperarea Moldovei. Cred cu tărie că cetățenii merită dreptate și bunăstare și voi veni în fața voastră cu o echipă și un program care pot să scoată țara din criză și să apere interesele cetățenilor”.

Instantaneu, s-a declanșat și delirul prostiei absurde a celor de la PAS, care, printr-un comunicat, au declarat: „Fracţiunea PAS nu va vota nici un Guvern înaintat în acest Legislativ, fiindcă numai aşa se vor putea declanşa alegerile anticipate pe care le aşteaptă oamenii. Problema acestei Țări nu este un Guvern, oricît de profesionist ar fi, problema acestei Țări este cel mai corupt Parlament din istoria Țării, care nu va lăsa ca acest Guvern să funcţioneze”.

Astfel, Sandu desemnează un viitor premier, deși nu și-o dorea, însă a făcut-o, suntem siguri, și din cauză că chiar susținătorii ei externi i-au sugerat că trebuie să se înscrie în cîmp constituțional, atunci cînd a fost la Bruxelles. Conformîndu-se, Sandu a făcut o nominalizare tehnocrată greu de respins în Parlament. Numai deputații antinaționali, inconștienți și nepăsători față de criza sanitară și politică actuală pot să nu voteze un astfel de premier. Urgența națională cea mai mare este votarea unui Guvern, nu alegerile parlamentare anticipate inutile și costisitoare. Vă dați seama cîte vaccinuri s-ar putea cumpăra cu banii pe care PAS vrea să-i cheltuim în alegeri? Fără un Guvern funcțional, orice finanțare externă este blocată, inclusiv sprijinul internațional pentru combaterea pandemiei, livrări de vaccinuri etc.

În concluzie, Sandu face o nominalizare credibilă, Gavriliță se simte onorată și dornică să-și folosească aptitudinile și competențele în beneficiul Țării, iar cei din PAS vor s-o transforme pe candidata la funcția de premier într-o maimuță, după chipul și asemănarea absurdității prostiei lor delirante. În acest context, distinsa candidată este pusă într-o situație absolut jenantă, degradantă – pe de o parte este emanația domnișoarei Președintă, care, la rîndu-i, este o emanație a PAS, iar pe de altă parte cei din PAS spun că nu o vor vota, că doresc să fie un candidat bun de închis temporar la ZOO. Parlamentul nu este corupt, ci legitim. Nu alegerile parlamentare anticipate stîrpesc corupția, ci un Guvern funcțional, dar chestiile acestea simple se pare că nu pot fi înțelese și admise de către mancurții din PAS!