PRELIMINARIILE CE 2016

Proceduri disciplinare ce vizează federaţiile din Muntenegru şi Rusia

UEFA a anunţat că a deschis proceduri disciplinare ce vizează federaţiile din Muntenegru şi Rusia, ca urmare a incidentelor de la meciul de săptămîna trecută, de la Podgorica, din preliminariile Campionatului European din 2016.

Federaţia din Muntenegru este vizată de procedură deoarece spectatorii au aprins şi au aruncat fumigene, precum şi alte obiecte, şi pentru că jocul nu s-a disputat în totalitate, fiind suspendat.

Forul rus face obiectul unei proceduri după ce suporterii au aruncat cu fumigene şi alte obiecte.

O altă procedură disciplinară a fost deschisă ca urmare a unei plîngeri depuse de federaţia rusă.

UEFA nu a stabilit la ce dată se va întruni Corpul de Control, Etică şi Disiplină pentru a analiza acest caz.

Federaţia Rusă de Fotbal a depus o plîngere la UEFA după incidentele de la partida cu Muntenegru, suspendată în minutul 67, apreciind că meciul ar fi trebuit întrerupt definitiv încă din minutul 1, cînd portarul Igor Akinfeev a fost lovit de o fumigenă aruncată din tribune.

Meciul Muntenegru - Rusia, din preliminariile Euro 2016, a fost suspendat, vineri, în minutul 67, la scorul de 0-0, din cauza incidentelor survenite imediat după ce arbitrul german Denis Aytekin a acordat o lovitură de la 11 metri, ratată de rusul Roman Şirokov.

Partida a fost suspendată după ce fanii au aruncat obiecte din tribune protestînd faţă de decizia arbitrului german Denis Aytekin de a acordat un penalti pentru Rusia. Imediat după ce Şirokov a executat lovitura de la 11 metri, Aytekin a decis suspendarea definitivă a partidei marcată de incidente. Prima oară, meciul a fost întrerupt pentru 30 de minute, în secunda 20, după ce portarul rus Igor Akinfeev a fost lovit în umăr de o fumigenă aruncată din tribune. Portarul a fost scos de pe teren pe targă şi transportat la spital, iar arbitrul a trimis jucătorii la vestiare. Jocul s-a reluat după 30 de minute, cu Iuri Lodigin în locul lui Akinfeev, însă a fost suspendat definitiv în minutul 67.

Meciul Muntenegru - Rusia contează pentru grupa G de calificare la Euro 2016.

***

Naţionala Belgiei a cîştigat, cu scorul de 1-0, meciul disputat marţi seară, în deplasare, cu selecţionata Israelului, în Grupa B din preliminariile Campionatului European din 2016. Unicul gol l meciului a fost marcat de Marouane Fellaini, în minutul 9. Din minutul 64, Belgia a jucat în inferioritate numerică, fundaşul Kompany fiind eliminat. Graţie acestui succes, Belgie preia şefia grupei, devansînd Ţara Galilor la golaveraj. Israelul a suferit a doua înfrîngere consecutivă pe teren propriu, după cea de sîmbătă cu Ţara Galilor (0-3). Trebuie precizat că vineri Israel era lideră în Grupa B vineri, iar acum a ajuns pe locul al treilea.