Pentru teroristi, Anul Nou este ”zi de munca”

Atac sinucigaş în Afganistan

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 14 rănite, Duminică, într-un atac sinucigaş comis în cursul unor funeralii, în Estul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP. ‘Bilanţul cel mai recent a ajuns la 12 morţi şi 14 răniţi’, a declarat Attaullah Khogyani, purtătorul de cuvînt al guvernatorului de Nangarhar, care anunţase anterior şase morţi. Directorul pentru sănătate din această provincie unde a avut loc atacul a confirmat bilanţul victimelor, subliniind că acesta ar putea creşte, unii dintre răniţi fiind în stare în gravă.

Atacul s-a produs la funeraliile unui fost guvernator din districtul Haska Mina, potrivit unui comunicat al guvernatorului Nangarhar. Nici o grupare nu a revendicat pentru moment atacul care survine la trei zile după un atentat sinucigaş comis la Kabul împotriva unui centru cultural şiit care s-a soldat cu 41 de morţi şi 84 de răniţi.

Nangarhar, în Estul Afganistanului, la graniţa cu Pakistanul, este bastionul Statului Islamic, care a revendicat atacul comis Joi în capitala afgană.