Pe urmele lui Plahotniuc, si Usatii il ameninta cu moartea pe Dodon

Din interlopul care  NU E cercetat penal, televiziunile ”îl victimizează politic” ca să ajungă Președinte

Mihai Conțiu

Nu o dată mi-am exprimat nedumerirea că, în primul rînd, SIS nu-l operează ori nu are o poziție față de ”dezvăluirile” lui Renato Usatîi, iar asta pentru că unele dintre ele par să facă parte din categoria ”informațiilor clasate ori secrete”. Cu jumătăți de măsură, adică de informații oferite probabil ”din interior”, acest individ extrem  de periculos construiește cele mai năucitoare diversiuni. Prin aceste manipulări la scară națională, care nu ar fi posibile dacă nu ar fi mediatizat cu generozitate de posturi de televiziune ca Jurnal Tv, Tv8, N4 ori ProTv, Usatîi a început masiv să-și construiască o imagine de viitor candidat la Președinție. Cu un cinism specific criminalilor din lumea interlopă, acest individ crede că i-a pus Dumnezeu mîna în cap cu această pandemie de care se bucură, pe care o exploatează în modul cel mai laș și banitesc cu putință.

Astfel, prin false acte de generozitate, Usatîi, sprijinit masiv și pe față de televiziunile amintite, crezînd că astfel își va cîștiga popularitate, îl atacă prin cele mai criminale diversiuni pe Președintele Igor Dodon, crezînd că ”e mai vulnerabil” deoarece se află în prima linie a frontului de luptă cu pandemia. E lucru știut că în absolut toate Statele lumii Președinții se află la pupitrele de comandă, numai că peste tot aceștia sunt sprijiniți, înțeleși și ajutați de populație, inclusiv de către oponenții politici. În timp de război, situații de urgență sau asediu, nu se face campanie electorală și nimeni nu are voie să se afirme ca lider politic pe seama unor cataclisme ori tragedii planetare cum este acum. Despre aceasta ne vorbește și Peter Mihalko, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Miercuri seara, 8 Aprilie, i-a venit rîndul postului Tv8 să-l invite în studio pe Usatîi, la emisiunea ”Cutia Neagră”. În acest cadru, Usatîi a spus numai ce a vrut el,  nerăspunzînd la absolut nici o întrebare ce viza acțiunile lui concrete de cînd a izbucnit pandemia. Obsesia lui predilectă a fost Igor Dodon, pe care l-a atacat în cele mai mîrșave moduri, iar asta în contextul unor întrebări fără nici o legătură cu Președintele. La un moment dat, moderatoarea a remarcat că îl pomenise pe Dodon de vreo 30 de ori fără să fie vorba despre domnia sa.

Cu referire la întrebările care i-au fost puse și nu a răspuns pînă la capăt spre a nu se demasca pe loc că minte și manipulează, ne vom referi la adevăratele și ascunsele lui intenții. Usatîi a spus că nu a promis celor din diaspora că-i repatriază, ci le-a spus că îi organizează și îi ajută dacă i-o cer. În absolut toate intervențiile lui publice, Usatîi a făcut apel la toți cei din diaspora să i se adreseze, să-i trimită datele lor personale din pașaport ca el să le organizeze curse charter.

Ce-a urmărit Usatîi prin această inițiativă diversionistă națională? Aici este vorba despre două lucruri extrem de periculoase, de-a dreptul criminale și cu nuanțe puternice de atentat la siguranța națională. Prima lui intenție, de bază, a fost aceea de a convinge un număr cît mai mare de moldoveni ca să sufoce granițele Țării, să-i pună în dificultate pe guvernanții care, astfel, trebuia să-i introducă în carantină și să facă teste zilnice la mii de moldoveni – o operațiune căreia, în situații similare, nu i-ar face față nici cele mai puternice și bogate Țări ale lumii.

Repetăm: absolut toate Țările sunt depășite de situație, însă Moldova, comparativ cu Țări puternice și bine dotate în sistemul de Sănătate, în perioadele similare ale răspîndirii coronavirusului, a gestionat lupta cu pandemia cu mai mult succes.

Dorind să aducă mii de moldoveni zilnic la graniță, Usatîi știe că astfel se pot declanșa revolte și scindări sociale extrem de grave, prin care el dorea să-l scoată țap ispășitor pe Dodon. Amplificarea nemulțumirilor diasporei încurajată criminal să revină necontrolat în Țară s-a făcut și prin ”inițiativa” ca cei reveniți să nu fie obligați să-și cumpere polițe de asigurare. Acestei ”inițiative” destabilizatoare s-au alăturat și Maia Sandu, și Andrei Năstase, Candu și alții. Toți aceștia erau conștienți că cei din diasporă sunt obligați elementar să-și cumpere polițe, însă ei au mizat pe faptul că vor produce conflicte sociale între moldovenii din Țară, care și-au cumpărat polițe și sunt plătitori de taxe, și cei din diasporă, încurajați să spună că Statul e obligat să-i asiste fără polițe.

În acest context, amintesc că Președintele român Klaus Iohannis le-a cerut clar românilor din diaspora să nu revină în țară nici de Paște din aceleași considerente.

A doua intenție a lui Usatîi, în contextul acestei ”inițiative”, este strict financiară. Avînd un trecut dubios și cu puternice legături cu lumea criminală interlopă internațională, a văzut în asta o posibilitate de a face bani de pe urma celor din diaspora pe care dorea să-i aducă el cu curse charter organizate doar de el. Că e obsedat de gîndul obținerii unor cîștiguri masive și rapide în contul deznădejdii oamenilor, se vede și din preocuparea lui pofticioasă de a se implica în importul de măști de protecție, căști, ventilatoare, teste etc.!

Cine îi privește atent fața și se pricepe, dar mai ales psihologii, psihiatrii și psihanaliștii, observă lesne cît de alunecos este și cum își joacă grimasele. La urma urmei, treaba lui este strict Primăria Bălți. Ce legătură are el cu chestiuni la nivel național? Ce atribuții? Nici una!!!

O altă mare cacealma a lui Usatîi îi are pe post de victime manipulate pe medici, asistente și infirmiere, cărora le-a promis că le dă, în ordine, cîte 1.000, 500 și 250 de euro din banii obținuți prin vînzarea autoturismului său de lux cu vreo 340.000 de euro. Aici avem de-a face cu o escrocherie sentimentală manipulatoare de mari proporții! Auziți enormitate pe care n-o poți crede decît dacă ești ori teribil de naiv ori nu judeci deloc rațional! La numeroasele lui proprietăți de lux din Rusia și Moldova, la banii lui din care spune că poate organiza curse charter, că poate cumpăra instrumentar de protecție și aparaturi medicale, că ajută financiar diaspora etc., cînd e vorba de personalul medical, el zice deja că e nevoit să-și vîndă Rolls Royce-ul! Chiar am fi curioși să aflăm cîți medici, asistente și infirmiere cred într-un astfel de ”sacrificiu generos”! Dar dacă Usatîi își vinde sieși acest autoturism de lux, iar asta prin rularea propriilor bani și scoatere în față a unui interpus? Cel care, chipurile, vrea să cumpere automobilul de la Usatii, pînă acum ce a făcut de și-l cumpără pe timp de pandemie?! Cînd achiziționezi o astfel de mașină atît de scumpă, o cumperi nouă și nu de la bandiți! 

Spre finalul emisiunii de televiziune amintite, călcînd pe urmele lui Plahotniuc, Usatîi l-a amenințat subtil cu moartea pe Dodon și anturajul său. Vă reamintim că, chipurile simbolic, o astfel de amenințare i-a adresat-o anterior Plahotniuc, atunci cînd i-a aruncat peste gardul Președinției 5 curcani de sacrificiu, exact numărul membrilor familiei Președintelui. La finalul emisiunii despre care vorbim, Usatîi a scos 4 trandafiri pe care, după ce i-a pus pe pupitru, i-a pus jos, ca la mort, invocîndu-l pe Dodon și anturajul său. O amenințare cu moartea în stil mafiot! Doar pentru că Tv8, sub dictatul editorial al Nataliei Morari, îl sprijină pe Usatîi pentru că îl atacă pe Dodon, moderatoarea emisiunii, doamna Rață, nu a condamnat ori nu s-a dezis de un astfel de mesaj lugubru! N-a măcăit nimic!

Usatîi, dintr-un interlop care NU E cercetat penal, televiziunile ”îl victimizează politic”, vor să-i asigure ”argumente” prin care să acuze că e ”persecutat politic” dacă ar fi cercetat penal pe cauze clare, în Moldova și Federația Rusă, iar asta pentru că Jurnal Tv, Tv8, N4 și ProTv preferă ca Usatîi să ajungă Președinte în locul lui Dodon. Ducînd dorul mafiotului Plahotniuc, vor să-l înlocuiască acum cu altul, cu interlopul politic criminal Usatîi. Prea se obișnuiseră cu un regim mafiot! Acum îi duc dorul! Majoritatea moldovenilor, însă, intuiește despre ce-i vorba și, credeți-ne, e mult mai numeroasă decît acei cîțiva din diaspora pe care Usatîi vrea să-i recruteze”!