PAVEL FILIP A FOST FELICITAT DE CATRE ANGELA MERKEL CU OCAZIA INVESTIRII IN FUNCTIE

Pavel Filip a primit luni un mesaj de felicitare de la Cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel, cu prilejul învestirii în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

„Țara Dumneavoastră se confruntă cu mari provocări economice, politice și sociale. În efortul Dumneavoastră de a realiza reforme importante în cadrul structurilor și instituțiilor moldovene, precum și de implementare a agendei de asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, vă puteți baza în continuare pe susținerea Guvernului Federal”, se arată în mesajul Cancelarului german.

Angela Merkel i-a dorit lui Pavel Filip inspirație și mult succes pentru soluționarea sarcinilor care îi stau în față.

***

Prim-ministrul Pavel Filip a primit pe 2 ianuarie un mesaj de felicitare cu ocazia învestirii sale în funcţie din partea omologului său bulgar, Boiko Borissov.

“Guvernul Dumneavoastră se află în faţa imperativului de a efectua reforme serioase, de care are nevoie Republica Moldova pentru a continua implementarea Acordului de Asociere cu UE şi de a obţine o stabilitate economică şi financiară, precum şi de a asigura supremaţia legii. Sînt convins că nu veţi cruţa puteri şi energie pentru atingerea acestui scop”, se mai arată în scrisoare.

Premierul Boiko Borissov a dat asigurări că Bulgaria a sprijinit şi va sprijini neabătut Republica Moldova pe calea integrării europene. Oficialul a confirmat disponibilitatea ţării sale de a aprofunda relaţiile bilaterale în toate domeniile de interes reciproc, precum şi şi-a exprimat speranţa că minoritatea bulgară din R. Moldova va continua să fie un pod de prietenie şi cooperare între statele noastre.