PATRU PERSOANE AU FOST REŢINUTE ÎN CAZUL ATACULUI ARMAT DE LA UN CENTRU COMERCIAL

Patru persoane au fost reţinute de poliţie la finele săptămînii trecute fiind suspectate de atacul armat comis acum o lună la un centru comercial din capitală, în urma căruia un bărbat a decedat. Anunţul a fost făcut astăzi de către şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Bodrug, suspecţii sînt locuitori ai capitalei cu vîrste cuprinse între 30-44 ani şi fără antecedente penale.

„Unul dintre suspecţi a fost vizat în două cauze penale anterior, dar nu i-a fost demonstrată vinovăţia. Membrii grupării erau obsedaţi de armament. În viaţa de zi cu zi însă, aceştia se ocupau cu activităţi de comerţ. Crima a fost pregătită timp de aproximativ şase luni”, a explicat Bodrug.

Şeful Secţiei urmărire penală în cauze excepţionale a Procuraturii Generale, Cornel Bratunov, a declarat că în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul şi în depozitele suspecţilor a fost depistat un arsenal întreg de armament şi zeci de mii de lei din suma extrasă în momentul atacului.

„În cadrul percheziţiilor au fost ridicate mai multe pistoale automate, o armă cu ţeavă tăiată de calibru 16 mm, 5000 de cartuşe, 16 explozibile, 23 de încărcătoare pentru pistoale automate, patru veste antiglonţ, jumătate de kg de trotil, un detonator electric ş.a.”, a specificat Bratunov.

Totodată, Bratunov a menţionat că unii dintre suspecţi se pregăteau să participe în iulie la conflictul armat din Ucraina din partea rebelilor pro-ruşi.

Cei patru suspecţi îşi recunosc vina. Aceştia au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 25 de ani sau detenţie pe viaţă.

Atacul armat de la centrul comercial din sectorul Rîşcani al capitalei s-a produs în noaptea de 30 mai curent, cînd un grup de persoane înarmate cu automate Kalaşnikov au atacat o maşină a încasatorilor. Şoferul a fost omorît, iar alţi doi încasatori au ajuns în stare gravă la spital. Atacatorii au fugit de la faţa locului cu peste un milion şi jumătate de lei.

Sursa: Moldpres