Tragedie umanitară: 80.000 de persoane au părăsit Rafah după ce Israelul şi-a intensificat operaţiunile pe 6 Mai

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni a anunţat, Joi, că circa 80.000 de persoane au fugit din Rafah, în Sudul Fîşiei Gaza, de la 6 Mai, cînd Israelului i-a anunţat pe palestinienii care trăiau în Estul oraşului să evacueze zona, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"După ce forţele israeliene şi-au intensificat operaţiunile, pe 6 Mai, circa 80.000 de persoane au fugit din Rafah, căutînd refugiu în altă parte. Preţul pe care îl plătesc aceste familii este insuportabil", a anunţat UNRWA pe reţeaua de socializare X, precizînd că "nici un loc nu este sigur" în Fîşia Gaza.

De asemenea, organizaţia mai scrie, în postare, că "avem nevoie de un armistiţiu acum".
"Dacă operaţiune militară israeliană continuă, ultimul oraş din Gaza care nu a fost distrus, va fi distrus", a postat, la rîndul său, Sam Rose, directorul pentru planificare al UNRWA, despre consecinţele catastrofale ale unei operaţiuni israeliene de amploare la Rafah.

Armata israeliană a bombardat Joi Fîşia Gaza, într-un moment în care SUA ameninţă, pentru prima dată, să înceteze transferurile de armament în Israel în cazul unei ofensive majore la Rafah.

Este vorba despre avertismentul cel mai sever al SUA, un aliat apropiat al Israelului şi principalul său furnizor de armament, privind conduita sa în războiul declanşat la 7 Octombrie de un atac sîngeros al mişcării islamiste Hamas pe teritoriul său, notează AFP.