PATRIA

Naționaliștii sîrbi așteaptă ca fratele rus, mare și puternic, să vină în Serbia, să facă totul pentru ei și să-i aducă la putere. De unii singuri nu vor face nimic pentru Serbia, pentru că așa și nu au înțeles cum să construiești relațiile între imperiul din Est și micuța Serbie, strînsă între Apus și Răsărit.

Serbia nu este o provincie rusă, nici rușii nu și-o doresc. Însă Serbia nu este nici un apendice al Bruxelles-ului, care ar trebui să renunțe la propria suveranitate și identitatea națională, pentru a se scufunda în mlaștina Uniunii Europene.

Cînd la 19 noiembrie 1989 a căzut Zidul de la Berlin și a devenit clar că deja va exista un singur imperiu – cel american, iar cel sovietic va muri, sărmanul Milosevic a încercat să apere Serbia, mizînd pe ajutorul frățesc al rușilor de la bețivanul Elțin. Astăzi, însă este clar că Uniunea Europeană se năruiește. De asemenea e clar că în imperiul american nu este o ordine bine definită, în schimb se conturează fascismul corporativ și nazismul Bruxelles-ului. În același timp, Eurasia unică devine realitate, cu atît mai mult cu cît dispune de 70% din rezervele de energie și substanțe minerale utile.

Așadar, ce se întîmplă cu Serbia și cine e vinovat de sărăcia și ruinarea economică a acestei țări? Cine e vinovat de alegerea greșită a direcției de dezvoltare? Putin? Putin e vinovat că opoziția sîrbă se vrea roaba Bruxelles-ului?! Putin e vinovat că nu face ceea ce sîrbii ar trebui să facă pentru țara și națiunea lor?!

Orice atitudine am avea față de Putin, trebuie să recunoaștem: el a salvat Rusia de ruinare totală și ocupație. Putin a reușit să evite dezmembrarea Rusiei, planificată de cruciații occidentali. Rusia a reușit să se apere și să-și întoarcă demnitatea națională, să redevină imperiu. Potrivit ultimilor date statistice, în Rusia locuiesc circa 180 de popoare și în această diversitate rezidă bogăția Rusiei. Pentru că toate aceste popoare sînt gata, indiferent de naționalitate și religie, să-și apere Patria: Rusia.

După Magazin Tabloid, Serbia