ORFEU PE LA ORHEI

Ascultă şi descOPERĂ

Recent, la Butuceni (Orhei) a avut loc „O zi ca o vacanţă” – un eveniment inedit, organizat în premieră în Republica Moldova.

Acesta a invitat publicul să asculte şi să descopere frumuseţea muzicii clasice într-un cadru netradiţional – un spaţiu rural deosebit, cu o acustică de excepţie. Sute de oameni s-au delectat cu un concert de muzică clasică susţinut în aer liber. Pe scenă au urcat soliştii Teatrului de Operă şi Balet "Maria Bieşu", care au evoluat sub bagheta maestrului vienez Friedrich Pfeiffer.

Butuceni 2 copy.jpg

Organizatorii evenimentului le-au pregătit oaspeţilor mai multe surprize. Pe parcursul primelor ore ale „Zilei de vacanţă” vizitatorii au avut la dispoziţie 5 popasuri speciale, unde au putut gusta şi degusta bucate tradiţionale şi vin. Turiştii au vizitat obiectivele culturale din localitate şi au admirat de la înălţime frumuseţea Orheiului Vechi.

Organizatorul evenimentului a mărturisit că ideea concertului i-a venit din întîmplare:

Ideea mi-a venit vreo doi ani în urmă. S-a cazat la mine domnul Friedrich Pfeiffer. Eu voiam să fac o scenă de operă folclorică. El spune, fă operă că are nişte reguli pentru că pe scena de operă cînţi orice. Nu m-am gîndit mult şi i-am spus că o facem şi am făcut-o, a spus organizatorul concertului, Directorul Agropensiunea Butuceni Eco Resort, Anatolie Botnaru.

„O zi ca o vacanţă” reprezintă un nou concept de evenimente pentru iubitorii de artă, lansat în premieră la agropensiunea Butuceni. Vom continua să susţinem arta şi cultura neamului nostru şi prin alte evenimente inedite.