Operatiunea sub acoperire ”Floarea-soarelui” sau ale Cui afaceri cu ulei le promoveaza Vladimir Voronin?

Luni, 28 Noiembrie, ex-președintele Vladimir Voronin a fost invitatul emisiunii ”În Profunzime” de la Pro Tv Chișinău-Șor. Lăsînd la o parte divagațiile domniei sale, din care noi ”trebuie să înțelegem” că dumnealui și PCRM sunt singurele forțe politice oneste, responsabile și capabile să conducă Republica Moldova, dar pe care ”poporul nerecunoscător” nu mai vrea nici de-al dracului să-i voteze, ne vom opri asupra unei diversiuni lansate și cam trecută cu vederea.

Cu deplina responsabilitate ce i-o conferă fostul statut de Președinte ales de Parlament, nu de unanimitatea populară, deja octogenarul Voronin a lansat o diversiune teribilă, avînd menirea să semene panică în rîndul unei populații și așa panicate de pandemie. Domnia sa a spus că, personal, a constatat că nu se mai găsește ulei alimentar la vînzare, că rafturile magazinelor sunt, pardon de expresie, goaaale!

La rîndu-mi, eu, tot personal, ca o gospodină harnică ce sunt (scuzați-mi modestia!), cu o oră înainte, cutreierasem prin trei magazine ca să cumpăr ceva de-ale gurii pentru familie. Cînd spun ”de-ale gurii”, mă refer la mîncare, nu la un nai, fluier, cimpoi, trompetă, trombon etc., căci e vorba despre magazine alimentare. Ce perverși v-ați făcut în timpul pandemiei! Ulei, că am cumpărat și eu un litru, era berechet, suficient cît se găsește benzina și motorina la pompele de alimentare! Ba mai mult, astăzi, de dimineață, am fost iarăși prin acele magazine și prin alte încă două. Ei, bine, rafturile raioanelor cu ulei sunt ticsite cu această marfă din cele mai diversificate soiuri. Și în piețele agricole cei cu cartofi, ceapă, vinete, ardei vînd și deficitarul ulei!

De ce a lansat dl Voronin această diversiune neadevărată? Protejează cumva vreun producător de ulei care vrea să-și vîndă cît mai multă marfă unei populații panicate? Tot ce-i posibil! Cei care cred în seriozitatea d-lui Voronin, înspăimîntați de o iminentă criză alimentară, pot alerga disperați la primul magazin să cumpere ulei alimentar de rezervă. Văzînd că rafturile sunt pline, bucuroși în disperare fiind, nu se mai gîndesc la altceva decît că au avut norocul să găsească ulei care încă nu se vînduse, motiv pentru care vor cumpăra cît mai mult cu putință. Vestea se va duce și așa vor proceda și vecinii și prietenii celor care se felicită că au fost în fața televizorului cînd bunul domn Voronin i-a anunțat ce ne așteaptă.

Abia după ce se vor vinde stocuri uriașe de untdelemn și se va vedea că acest produs nu se poate epuiza, oamenii vor înțelege că au căzut într-o capcană. Între timp, producătorii de ulei și distribuitorii își vor freaca mîinile satisfăcuți. Atunci vom putea spune că operațiunea sub acoperire ”Floarea-soarelui” a fost o reușită de zile mari! Hetu-i răsărita mă-sii!

Varvara Cotorobaiț

P. s. Bunul domn Voronin, pe de altă parte, a spus că toți Președinții Republicii Moldova de după domnia sau au fost și sunt nelegitimi. Dumnealui spune că legitimi au fost doar trei – Snegur, Lucinschi și domnia sa. Păi domnii Snegur și Lucinschi, ca și Igor Dodon, au fost aleși de popor, însă dumnealui a fost ales la mica înțelegere din Parlamentul dominat de PCRM.

De ce primii doi, aleși de popor, sunt la fel de legitimi ca și domnia sa, ales fiind de Parlamentul comunist care a schimbat norma constituțională de alegere a Președintelui, iar Igor Dodon, ales de popor, ca și Snegur și Lucinschi, nu este la fel de legitim? Pentru că așa a decis dl Voronin în 2001?

Încă din 2001 și după aceea, mai mulți constituționaliști redutabili au explicat abuzul constituțional prin care majoritatea comunistă parlamentară a decis, în favoarea d-lui Voronin, alegerea Președintelui în Parlament. Prin urmare, dl Voronin și Timofti par a fi singurii doi Președinți aleși nelegitim! (V.C.)