Oficial ONU: „Romania este o mina, din care se scoate, in fiecare zi, din Decembrie 1989 incoace, aur. Cind nu va mai fi aur, mina se va închide

România a suferit pierderi mai mari decît în perioada care s-a scurs de la Ștefan cel Mare și pînă în 1989

Invitat la Televiziunea Română, Călin Georgescu, directorul executiv al Instituției ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității, a făcut o analiză rece și tăioasă a realității românești de după 1989. Acesta a spus, printre altele, că România este tratată precum o mină de aur de către alte entități, de unde se extrage minereu pînă cînd țara va da faliment. Conform acestuia, falimentul României este o chestiune de timp.

„România este o mină, din care se scoate, în fiecare zi, din Decembrie 1989 încoace, aur. Și cînd nu va mai fi aur, mina se va închide. Falimentul este o chestiune de probabilitate matematică pentru România”, a spus expertul.

Potrivit activenews.ro, Georgescu a detaliat subiectul, susținînd că România este controlată și condusă de străini, care dețin toate pîrghiile strategice ale puterii. Călin Georgescu afirmă că, în ultimii 26 de ani, România a suferit pierderi mai mari decît în perioada care s-a scurs de la Ștefan cel Mare și pînă în 1989.

Trăim într-o formă anti culturală, s-a pierdut rușinea. Și s-a pierdut rușinea pentru că lichelele și lacheii de serviciu și-au văzut visul cu ochii: cozile de topor au devenit topoare, după 1989, și au vîndut pe mărgele de plastic întreaga țară. România a fost vîndută de cei care au preluat puterea în 1989 și apoi și-au dat-o unul altuia timp de 26 de ani. Au vîndut-o cu bună știință, România nu mai deține nimic, nu are economie. România nu este un stat, ci o corporație. Capitalul străin este cel care deține puterea, deține peste 60% din activele țării, peste 50% din profit și, ceea ce este cel mai grav, stăpînește pîrghiile strategice, de condus, ale țării: industria de petrol gaze, distribuția de energie… nu ne mai aparține.

Industria ca atare, marile întreprinderi au fost distruse. Privatizarea s-a făcut în dezinteresul României. Cel mai grav e că a fost vîndut pămîntul. Și a fost vîndut de cei care sunt astăzi la putere, pe vremea cînd erau miniștri ai agriculturii. Pădurile, apele, se vînd. Totul este de vînzare. Mai puțin sufletul românesc și eu pe asta mă bazez. Sufletul românesc va triumfa.

În 26 de ani, România a pierdut, și pot spune asta cu certitudine, peste 1 TRILION de euro. Toate pierderile României, de la Ștefan cel Mare încoace, sunt mai mici decît ce s-a pierdut în acești 26 de ani”, a spus Georgescu în direct la Televiziunea Română.