O femeie a supravietuit pe munte, doua zile si doua nopti, in pantaloni scurti si fara echipament: „O salvare miraculoasa”

O femeie a fost salvată din zona unui gheţar din Elveţia la două zile şi două nopţi după ce a căzut în gol, circa 10-15 metri, într-o crevasă, a anunţat serviciul de salvamont Air Zermatt.

Femeia, care are naţionalitate rusă dar trăieşte în Germania, a fost găsită Marţi de salvamontiştii care au trecut întîmplător prin zona gheţarului Border, situat în cantonul Sud-vestic Valais, şi i-au auzit strigătele de ajutor.

Femeia ieşise Duminică la plimbare pe gheţar, în pantaloni scurţi şi fără echipament corespunzător, în pofida avertismentelor personalului de la cabana Monte Rosa din apropiere, au precizat salvatorii, potrivit Agerpres.

În timp ce traversa gheţarul, ea a căzut într-o crevasă de circa 10-15 metri, însă a aterizat pe un pod de gheaţă din fisură.

Salvamontiştii care au găsit-o au alertat echipele de salvare care au tras-o afară şi au transportat-o la un spital cu elicopterul.

„Serviciul de intervenţii montane Zermatt nu a mai asistat la o astfel de salvare miraculoasă în ultimii 20 de ani”, se arată într-un comunicat.

„48 de ore înseamnă mult timp”, a declarat pilotul implicat în operaţiunea de salvare, citat de ziarul regional Walliser Bote, adăugînd că temperatura corporală a femeii scăzuse pînă la 34 de grade Celsius.