Nici ucigasii profesionisti nu mai sunt ce-au fost odata! Astazi, am ajuns sa nu mai avem incredere in nici unul!

Șeful INI, Vasile Balica, împreună cu șeful Direcției Combaterea Crime Grave a Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuța, și cu procurorul-șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, au anunțat, în ziua de 16 Octombrie,  într-o conferință de presă, că au reţinut doi frați care în anul 2018 au avut două tentative de omor la comandă: un caz din sectorul Botanica al Capitalei și unul din satul Stoianovca, raionul Cantemir.

Poliţiştii le-au pus „brăţări” celor doi killeri, cu vîrste de 31 și 40 de ani, acum două săptămîni, la Chișinău. Cei doi sunt acuzaţi că au fost angajaţi, ca toţi oamenii care stăpînesc o meserie şi au nevoie de un loc de muncă, să execute  două omoruri la comandă, numai că, din nefericire pentru ei, au ratat ţintele. Cînd un om nu execută bine o lucrare pentru care este angajat, asta se numeşte rebut, iar ei au livrat angajatorului două rebuturi rămase vii.

Angajatorul, care sigur este un om de bună credinţă, a fost indus în eroare de CV-ul celor doi, ei fiind cunoscuți în lumea interlopă cu pseudonimele „Vova Boxior” și „Jeka”. Unul dintre cei doi frați are pregătire militară, inclusiv în utilizarea armelor de foc, iar cel mai mare a fost anterior judecată pentru alte crime deosebit de grave.

Se ştie că aceştia ar face parte din gruparea interlopă „Iujnaia”. Din cîte se ştie, respectabila şi responsabila grupare Iujnaia este specializată în asasinate la comandă și răpiri, fiind activă în Sudul Ucrainei și în Republica Moldova. Originară din Odessa și Reni, în Republica Moldova, respectabila bandă de asasini a cam fost împrăştiată serios pe la începutul anilor 2000. Se pare că Voronin e cel care i-a speriat, pînă într-acolo încît bossul bandei, Oleg Popescu, a fugit în România, ascunzîndu-se sub numele de Oleg Rizea. Se zvoneşte că Popescu ar avea la activ cel puțin 18 omoruri la comandă în Ucraina și patru în R. Moldova. Profesionist în toată regula, unul în faţă căruia nu poţi să nu te înclini pînă la marginea gropii din cimitir!

Revenind la cei doi asasini profesionişti moldoveni, ca să vă faceţi o idee clară că şi în bandele criminale există asasini plătiţi care parcă ar fi urmat cursuri de omorît oameni la fără frecvenţă şi au dat mită ca să li se elibereze diploma de absolvire, fără un master care să cuprindă cel puţin 5 oameni executaţi şi prin care să şi demonstreze că sunt morţi toată viaţa, vă redăm filmul acţiunilor acestora ce au dat cele două rebuturi angajatorilor lor de bună credinţă, care nu aveau nevoie decît să li se livreze două simple şi normale cadavre ale altor doi oameni pe care doreau să-i scutească de toate greutăţile vieţii!

Prin urmare, pe data de 28 Februarie 2018, pe strada Botanica Veche din Capitală, „Jeka” și „Vova Boxer” au tras dintr-un Kalașnikov în automobilul de marca Mercedes ML al lui Valeriu Ciumacenco, în timp ce intra cu mașina în curtea blocului de locuințe. Acesta din urmă, care ar fi trebuit să rămînă mort pînă la adînci bătrîneţe, era şi el cunoscut printre interlopi cu pseudonimul „Ciuma”, avînd şi el, în trecut, legături normale, de serviciu cu respectabilele branduri criminale „Patron” şi „Karamalak”.

„Jeka” și „Vova Boxer” au organizat din timp tentativa de omor. Unul dintre ei a lansat focuri de artificii pentru a masca sunetul celor 21 de focuri executate dintr-un AK-47 în direcția SUV-ului de lux. De fapt, prin focul de artificii, cei doi simpli ucigaşi profesionişti de rînd au mai vrut să-i aducă şi un ultim omagiu sărbătoresc celui pe care doreau să-l trimită în Altar cu picioarele înainte.

Spre ghinionul lor, rafala de focuri a ciuruit mașina, lăsînd cel puțin 10 găuri în caroserie, iar victima a fost doar rănită la braț. Cînd e să se aleagă praful, adică să-ţi meargă rău, te înţepi într-o pioneză chiar şi în centrul plăcerii la o femeie! Se pare, totuşi, că ei erau ucigaşi mai de rînd, adică un fel de muncitori cu ziua în comparaţie cu ucigaşii profesionişti cu statut de ingineri, şefi de secţii ori directori. Spunem asta luîndu-ne după aceea că pentru această banală crimă urma să primească doar o amărîtă de sumă de 15.000 de dolari, în final. Pentru că au dat rebut, s-au mulţumit cu un mărunţiş de 500 de dolari. Băi, nene, din cîte am auzit, cu 15 mii omori un om al străzii ori vreun inutil ca Ghimpu, nu ditamai maturul interlop!

După acest eşec ruşinos, chiar că e de mirare faptul că „Jeka” și „Vova Boxer” au reuşit să mai facă rost de un contract. Probabil că nu li se trecuse încă în Cartea de Muncă precedentul rebut profesional! Astfel, pe data de 21 Noiembrie, în jurul orei 18:00, au luat cu asalt curtea unui bărbat din localitatea Stoianovca, raionul Cantemir, și au tras dintr-un revolver COLT, confecționat artizanal, de 7 ori înspre victimă, numai că, la fel ca și în cazul lui „Ciuma”, bieţii kilerii au dat greș, iar cel căruia doreau să-i mănînce coliva a scăpat cu viață. E ceva de speriat cum se ţin ghinioanele de aceşti doi oameni care vor să cîştige şi ei un ban cinstit!

Aceşti doi bieţi ucigaşi profesionişti chiar că acum riscă să rămînă şomeri pentru tot restul vieţii, mai ales că li se va duce veste prin toată lumea bună a bandelor respectabile de asasini profesionişti la comandă. Se va întîmpla asta deoarece nemiloşii poliţişti au pus labele pe trei persoane care ar fi pus la cale tentativa de omor la comandă, adică pe ăia care i-au angajat pe criminalii rataţi „Jeka” și „Vova Boxer”. Vai de capul lor, sărmanii, nu numai că vor deveni şomeri pentru tot restul vieţii, dar nu vor avea parte nici de o pensie cît de cît respectabilă, ca ăia serioşi care măcar au omorît cu milostenie măcar vreo 25 de oameni care n-au avut ce face cu viaţa lor! Deocamdată, „Jeka” și „Vova Boxer” au fost cazaţi, cu delicateţe, pentru 30 de zile, pentru probe, la Penitenciarul nr. 13, urmînd ca în următorii 15-20 de ani să-şi scrie măcar memoriile.

Ca să vedeţi ce timpuri cîinoase am apucat să trăim! Nici în ucigaşii profesionişti nu mai poţi avea încredere! Unde-s timpurile de altădată cînd era atîta mînă de lucru în domeniu? Uite aşa, încet, încet, riscăm să vedem că încă o profesiune umană e pe cale să dispară! Vine sfîrşitul lumii, oameni buni! (M. C.)