NASA A DEZVĂLUIT NUMELE CANDIDAŢILOR CARE VOR ZBURA PE MARTE

Administraţia Naţională de Aeronautică şi Spaţiu (NASA) a făcut publice numele candidaţilor care vor zbura pe Marte pînă în 2020. Este vorba de opt astronauţi, dintre care patru femei şi patru bărbaţi, informează nasa.gov.

Printre cei norocoşi se numără: fostul pilot militar, specialist în fizică, Josh Kassada, 39 de ani. Pilot de încercare în Marina Statelor Unite, afro-americanul, Victor Glover, 37 de ani. Un alt pilot de încercare şi cercetător în neutralizarea dispozitivelor explozive improvizate, Tyler Hague, 37 de ani, Andrew Morgan, 37 de ani, medic militar cu o bogată experienţă de lucru în situaţii excepţionale. Christina Hammock, 34 de ani, este cercetător în domeniul oceanografiei. Nicole Mann, 35 de ani, înrolată în infanteria marină. Anne McClain, 34 de ani, absolventa şcolii piloţilor de încercare şi Jessica Meir, 35 de ani, medic-anestezist la Școala de Medicina de la Universitatea Harvard.

Candidaţii au trebuit să treacă o selecţie riguroasă. În total şi-au exprimat dorinţa de a zbura spre Marte, 6100 de persoane. Timp de un an şi jumătate, experţii au evaluat nivelul cunoştinţelor, de pregătire, candidaţii au trebuit să treacă numeroase controale medicale. „Am selectat opt persoane care au demonstrat cea mai bună pregătire academică, fizică şi psihologică”, se spune în comunicatul de presă. Potrivit acestuia, „în august viitorii astronauţi vor urma un program de pregătire înainte de zbor la centrul de formare al astronauţilor americani din Houston. Dacă acesta se va încheia cu succes, candidaţii se vor alătura altor 48 astronauţi profesionişti pregătiţi pentru „misiuni pe orbită terestră joasă, asteroizi şi Marte”.

Salariul anual al candidaţilor în perioada antrenamentului va fi de la 64 la 140 mii de dolari.