Musulmanii vor ca Sharia, legea islamica, sa fie introdusa in Franta

Cel puțin 46% dintre musulmanii care nu sunt originari din Franța vor ca legea islamică Sharia să fie inclusă în sistemul juridic al țării, potrivit unui sondaj realizat de IFOP (Institutul francez pentru sondarea opiniei publice) pentru revista Le Point, conform site-ului i24news.tv. Sondajul indică, de asemenea, că în rîndul musulmanilor de origine franceză, 18% cred că Sharia ar trebui să prevaleze. Acest procent ajunge însă la 46% în rîndul musulmanilor francezi veniți din străinătate, indică studiul.

„Pretenția unei supremații a Sharia este susținută în primul rînd de noii veniți din acele țări în care amprenta islamului este foarte puternică”, a declarat pentru Le Point directorul IFOP, Jerome Fourquet.

Sondajul mai arată că „41% dintre musulmani consideră că islamul trebuie practicat și integrat în obiceiurile și tradițiile franceze”.

Éric Ciotti, membru al Parlamentului francez, a comentat rezultatele sondajul într-o postare pe social media,  cerînd revenirea la „asimilare”. „În fața comunitarismului islamist, care crește și amenință Republica (franceză), trebuie să stopăm imigrația și să redescoperim asimilarea ca nucleu al politicii noastre de integrare”, a spus Ciotti pe Twitter.

În urmă cu un an, un imam de la moscheea As-Sunnah din Viena a făcut apel la înființarea unui stat islamic și la introducerea legii islamice (Sharia) pe teritoriul austriac.

Legea divină a musulmanilor, Sharia, este aplicată în cele mai extreme interpretări ale sale de către Statul Islamic și de Boko Haram, organizațiile teroriste cele mai periculoase în acest moment, scrie The Independent.