MINISTRUL BRITANIC PENTRU EUROPA: SUSŢINEM PERSPECTIVA EUROPEANĂ A REPUBLICII MOLDOVA

Iurie Leancă a avut, ieri, o întrevedere cu ministrul pentru Europa al Regatului Unit, David Lidington. Cu acest prilej, cei doi oficiali au remarcat o tendinţă pozitivă în relaţiile moldo-britanice.

Un subiect aparte l-a constituit în context climatul investiţional din ţara noastră şi atragerea oamenilor de afaceri străini în Republica Moldova. Premierul a remarcat, în acest sens, o deschidere a pieţei britanice de desfacere pentru produsele moldoveneşti. Marea Britanie se află pe locul şase în topul ţărilor în care Moldova efectuează exporturi.

Şeful Executivului de la Chișinău a trecut în revistă situaţia internă din ţară şi a vorbit despre reformele demarate în justiţie, în cadrul ministerului Afacerilor de Interne, dar şi în lupta cu corupţia.

David Lidington a apreciat succesele Republicii Moldova în desfăşurarea reformelor şi realizarea agendei europene. ”Republica Moldova este o ţară europeană şi noi susţinem perspectiva europeană a ei. Maria Britanie sprijină semnarea în acest an de către Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a remarcat ministrul britanic pentru Europa.

În final, părţile au pledat pentru intensificarea schimburilor comercial-economice şi continuarea dialogului la nivelul premierilor.

Biroul Comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului R. Moldova