MARELE MAESTRU INTERNATIONAL RUS DE SAH, ANATOLII KARPOV, EFECTUEAZA O VIZITA IN MOLDOVA LA INVITATIA PRESEDINTELUI TARII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu marele maestru internațional rus de șah, deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Anatolii Karpov, care a venit în Moldova la invitația șefului statului.

Igor Dodon și Anatolii Karpov au discutat despre perspectivele de promovare și dezvoltare a șahului în Moldova. Președintele țării i-a mulțumit marelui maestru internațional de șah pentru susținerea acordată în acest sens și i-a relatat despre ritmurile accelerate de popularizare a acestui joc intelectual în țara noastră.

”În special, în calitatea mea de Președinte al Federației de Șah din Moldova, am reușit deschiderea asociațiilor de profil în fiecare raion. În prezent, se lucrează asupra introducerii studierii șahului ca disciplină obligatorie în clasele primare”, a menționat șeful statului.

Pentru înaltul oaspete a fost organizată o excursie în sediul instituției prezidențiale, în special, i-a fost prezentată sala de ședințe a primului Parlament al Republicii Moldova și biblioteca prezidențială

După întrevedere, Igor Dodon și marele maestru au vizitat Clubul de șah din Chișinău, care a fost deschis în 1985 cu sprijinul activ al domnului Anatolii Karpov, unde au comunicat cu tinerii șahiști și le-au urat succes la competițiile naționale și cele internaționale.

Menționăm că Școlile de Șah în numele lui Karpov sînt deschise în 32 de țări și străzile orașelor din mai multe țări ale lumii îi poartă numele. În acest context, în calitatea de Președinte al Federației de Șah, Igor Dodon a lansat inițiativa de a deschide la Chișinău o Școală de Șah în numele marelui maestru, pînă în toamna anului curent. Totodată, șeful statului l-a invitat pe Anatolii Karpov să participe la inaugurarea viitoarei școli.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova