Lenin Moreno: Femeile denunta hartuirea sexuala doar atunci cind barbatul este urit

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, şi-a expus Vineri interpretarea personală a aceea ce înseamnă, în opinia sa, „hărţuirea sexuală”, şi a spus că femeile denunţă astfel de practici doar atunci cînd bărbatul este urît, pentru că, atunci cînd un bărbat arată bine, femeile nu mai cred că este vorba despre un abuz, informează EFE, potrivit agerpres.

„Noi, bărbaţii, suntem supuşi permanent pericolului de a fi acuzaţi de hărţuire”, a declarat Moreno, în timpul unui act public la Guayaquil cu oameni de afaceri şi finanţişti cărora le-a prezentat politica sa de dezvoltare economică. „Şi, deşi este bine că o fac (că denunţă actele de hărţuire – n.r.), uneori, în cazurile de hărţuire, se iau doar de acele persoane urîte”, a explicat Preşedintele ecuadorian, înainte de a continua: „Adică este hărţuire atunci cînd vine din partea unei persoane urîte. Însă dacă persoana arată bine, potrivit canoanelor de frumuseţe, (femeile) nu mai cred că a fost neapărat vorba despre hărţuire”.

Înregistrarea video cu declaraţiile sale a devenit virală pe reţelele sociale şi a generat reacţii de tot felul, dar mai ales critici. Pentru a calma avalanşa de reproşuri, Moreno a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care îşi cerea scuze şi a insistat că respinge orice formă de violenţe la adresa femeilor.

„În comentariile mele cu privire la hărţuire, nu am intenţionat să minimalizez chestiuni atît de grave precum violenţa sau abuzurile. Îmi cer scuze dacă aşa s-a înţeles. Resping violenţa împotriva femeilor în orice formă ar fi aceasta!”, a scris Preşedintele ecuadorian.