LEGI ABSURDE DE CARE SE RUŞINEAZĂ ŞI AMERICANII

Nimeni nu înţelege ce le-a putut trece prin cap autorităţilor, atunci cînd au dictat aceste "reguli" lipsite de sens, însă cetăţenii nu au de ales decît să le respecte, în ciuda naturii lor bizare.

De altfel, "infracţiunile" la care aceste legi fac referire, nu sunt ilegale în alte ţări civilizate.

Conform unei liste întocmite de publicaţia Huffington Post, în ediţia sa online, acestea sunt printre cele mai ciudate legi din Statele Unite ale Americii:

Idaho

Ai voie să dăruieşti persoanei iubite cutii de ciocolată, însă este ilegal ca respectivele cutii să cîntărească mai puţin de... 22 de kilograme. Legea este atît de bizară, încît lumea crede că nu este decît o glumă proastă.

Alaska

Conform unui raport întocmit de Harfford Community College, o lege din Alaska stipulează faptul că nu ai voie să trezeşti din somn un urs pentru a-i face o fotografie.

North Dakota

Nici un bar sau restaurant nu are voie să servească bere şi covrigei în acelaşi timp.

Oregon 

În oraşul Willowdale, este ilegal să şopteşti lucruri murdare partenerului, în timpul unei partide de sex. Nimeni nu îşi poate explică, însă, cum poate fi cineva prins că încalcă această lege.

Kentucky

Este ilegal să vopseşti o răţuşcă în albastru, iar apoi să o vinzi. Este legal, însă, dacă vinzi şase răţuşte albastre, în acelaşi timp.

Oklahoma

O lege care, din fericire, nu mai este în vigoare, dar care încă stîrneşte uimire: Într-o vreme, femeile nu aveau voie să se coafeze singure, decît cu autorizaţie din partea statului.

North Carolina

Din păcate pentru amatorii de bingo, în statul din Sud-Estul SUA este interzis ca jocul să dureze mai mult de cinci ore.

New York

Deşi nu se ştie cîte persoane chiar ar face acest lucru, conform unei legi, new-yorkezii nu au voie să se plimbe pe stradă cu un cornet de îngheţată în buzunar.

Oklahoma

O lege care se aplică celui mai bun prieten al omului: Dacă un grup de trei sau mai mulţi cîini vor să se adune pe o proprietate privată, atunci patrupedele vor avea nevoie de un permis semnat de primar.