JAMES WORSON, ATLETUL BRITANIC CARE S-A EVAPORAT ÎN FAŢA PRIETENILOR SĂI

James Worson a fost un cizmar care a trăit în Leamington , Warwickshire, Anglia. Aptitudinile sale de atlet au fost recunoscute şi apreciate de întreaga comunitate în care şi-a dus viaţa. În 3 Septembrie 1873, Worson a acceptat provocarea de a alerga într-un maraton pe o distanţă de circa 32 de kilometri între Leamington şi Coventry.

Pentru ca lucrurile să se desfăşoare în condiţii optime, bărbatul a cooptat 2 prieteni, Hammerson Burns şi Barham Wise, pentru a-l urma în ceea ce avea să fie maratonul vieţii sale. Cei doi prieteni au luat şi un aparat de fotografiat pentru a surprinde cele mai interesante momente de pe traseul care urma să fie parcurs de Worson.

Maratonul a început şi totul părea să decurgă normal. Burns şi Wise se aflau într-o căruţă care mergea în spatele atletului şi ori de cîte ori aveau ocazia făceau fotografii. După mai mulţi kilometri parcurşi ineditul s-a petrecut şi atletul care aparent nu avea nici o problemă s-a împiedicat şi apoi a scos un strigăt înfiorător. Imediat după acest strigăt el a dispărut pur şi simplu de parcă s-a evaporat.

Wise a declarat ulterior că acesta A fost cel mai îngrozitor sunet pe care l-am auzit vreodată. Imediat după aceea prietenul nostru a devenit transparent şi apoi s-a evaporat.

În loc să cadă, Worson a sfidat legile fizicii şi a dispărut pur şi simplu. Cei doi prieteni ai săi s-au întors în Leamington şi au raportat întreaga păţanie poliţiei. O anchetă s-a desfăşurat pe parcursul mai multor zile în care poliţiştii împreună cu localnicii au încercat să dea de urma bărbatului dispărut. S-au folosit şi cîini antrenaţi special pentru căutare, dar cînd aceştia se apropiau de locul dispariţiei deveneau agitaţi şi fugeau cît puteau.

Urmele picioarelor sale au rămas imprimate pe sol, surprinse fiind pe peliculă de către Wise. Fotografia a fost analizată în speranţa ca un indiciu să fie descoperit, dar niciodată nimeni nu a putut să ofere o explicaţie logică cu privire la ceea ce s-a petrecut în acea zi. Iniţial s-a vehiculat ideea că cei doi prieteni se făceau vinovaţi de crimă, dar nu s-a găsit nici o urmă de sînge şi nici cadavrul atletului. Apoi ai apărut zvonuri cum că Worson fie că a fost răpit de extratereştri sau chiar că a trecut printr-o poartă temporală şi a ajuns într-o altă dimensiune.

Nici pînă în ziua de astăzi nu s-a stabilit ceea ce s-a petrecut cu James Worson în acea zi de Septembrie, motiv pentru care cazul a fost trecut în rîndul celor mai misterioase şi inexplicabile evenimente petrecute pe teritoriul Angliei de-a lungul vremii.

Sursa: Efemeride.ro