Intrevedere Igor Dodon-Peter Michalko

Relaţiile cu Uniunea Europeană, implementarea reformelor, organizarea unei vizite la Bruxelles şi alte chestiuni au fost discutate în cadrul unei întrevederi dintre Preşedintele Igor Dodon şi Peter Michalko, şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Preşedintele Dodon a relatat despre aceasta pe pagina sa de Facebook:

„Am avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, domnul Peter Michalko. În cadrul dialogului am abordat subiecte legate de relațiile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și de situația curentă din țară. Am împărtășit opinia unanimă că, în ultimul timp, s-a reușit relansarea și normalizarea dialogului cu UE. În context, am reiterat mulțumirile pentru sprijinul constant pe care îl acordă actualei majorități parlamentare, pentru reluarea asistenței în folosul Republicii Moldova, precum și pentru acțiunile de încurajare a reformelor.

Am discutat privitor la reformele pe care guvernarea s-a angajat să le implementeze. În special, am ținut să remarc faptul că, în cel mai scurt timp, publicului îi va fi prezentat, spre analiză și dezbateri, proiectul comun de reformare a justiției. Totodată, am vorbit despre acțiunile de investigare a fraudei bancare, despre organizarea alegerilor locale generale libere și corecte, dar și alte subiecte de actualitate.

În altă ordine de idei am abordat posibilitatea organizării în luna septembrie curent a vizitei mele la Bruxelles.

Pe finalul întrevederii, am reconfirmat atașamentul pentru promovarea unei politici externe echilibrate, păstrarea acordurilor semnate, implementarea reală a reformelor în beneficiul cetățenilor. Am pledat pentru ascensiunea dialogului bilateral în toate domeniile de interes comun, Uniunea Europeană fiind un partener de încredere al Republicii Moldova.”