INFRACŢIONAL

Şase persoane au fost reţinute de poliţie pentru furturi din locuinţe şi automobile

Şase persoane cu vîrstele cuprinse între 16 şi 30 de ani, originare din comuna Ghidighici, au fost reţinute de poliţie fiind suspectate de furturi din locuinţe şi automobile.

Potrivit poliţiei, suspecţii spărgeau automobile, pătrundeau în apartamente şi case de locuit, situate pe teritoriul municipiului Chişinău şi raionul Străşeni.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, oamenii legii au depistat bunuri şi unelte ce au fost folosite la comiterea infracţiunilor, precum şi obiecte care au fost sustrase, suma pagubelor fiind estimată la 100 mii de lei.

În prezent, suspecţii sînt cercetaţi penal pentru furt şi riscă pînă la 12 ani de închisoare.

Şapte tinere, printre care trei minore, exploatate sexual

Patru locuitori ai capitalei, doi bărbaţi şi două femei, sînt învinuiţi de trafic de fiinţe umane şi copii. Aceştia sînt acuzaţi că au exploatat sexual timp de un an şapte tinere, printre care şi trei minore.

Potrivit unui comunicat de presă de la Procuratura Generală, în perioada 2013-august 2014, abuzînd de starea socială vulnerabilă a celor şapte fete, printre care două adolescente de 15 şi 16 ani, le-au recrutat pentru a fi exploatate sexual. Acestea erau transportate cu automobilul la adresele clienţilor. Fetele deserveau cîte 4 clienţi pe zi, fiind remunerate cu cîte 600 de lei pentru o oră de servicii sexuale, bani care erau transmişi inculpaţilor.

În prezent aceştia se află în stare de arest, iar procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare instanţei de judecată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii, cu vîrstele cuprinse între 24 şi 30 de ani, care anterior au mai fost în conflict cu legea, riscă pînă la 20 de ani de detenţie.

Surse: Moldpres, IPN