INFRACŢIONAL

O avocată este cercetată pentru trafic de influenţă

O avocată din Bălţi a fost reţinută în după-amiaza zilei de ieri pentru trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, femeia ar fi extorcat şi primit 600 de euro. Ea ar fi spus că are influenţă asupra experţilor judiciari din cadrul Centrului Naţional de Expertize Judiciare şi că-i poate determina pe aceştia să adopte o concluzie favorabilă pe marginea unei expertize grafoscopice.

Reţinerea în flagrant delict a avut loc în faţa sediului Judecătoriei Bălţi, imediat după primirea banilor. Avocata şi-a recunoscut vina şi este investigată în calitate de bănuit. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Dacă va fi găsită vinovată, suspecta riscă închisoare de la doi la şase ani sau o amendă de pînă la 80 mii de lei.

Conform Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), avocata a fost anterior condamnată de către Judecătoria municipiului Bălţi pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu.

De la începutul anului 2014, nouă avocaţi au fost investigaţi pentru diverse acte de corupţie de către CNA.

Doi bărbaţi, acuzaţi de asasinarea unei persoane, au fost condamnaţi la închisoare

Un bărbat a fost condamnat la detenţie pe viaţă, iar complicele acestuia la 20 de ani de puşcărie, după ce în august 2013 au omorît un bărbat pentru a nu-i restitui o datorie de 25 mii de lei.

Potrivit celor constatate de procurori, în vara anului trecut, unul dintre inculpaţi a împrumutat de la victimă 25 mii de lei.

În seara zilei de 16 august 2013, bărbatul, împreună cu un complice, au convins victima să meargă împreună la volanul automobilului său pentru a discuta despre o pretinsă afacere.

Ajunşi într-o pădure din preajma oraşului Călăraşi, inculpaţii au legat victima de un copac, l-au bătut, i-au luat trei mii de lei, după care, prin tortură l-au impus să semneze o recipisă precum că suma de bani împrumutată i-a fost returnată. Ulterior, agresorii au lovit bărbatul cu un ciocan. Victima a decedat pe loc. Inculpaţii, în vîrstă de 29 şi 34 de ani, au îngropat cadavrul în pădure, după care au părăsit locul crimei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Un bărbat din Chişinău riscă închisoare pentru coruperea unui poliţist

Un bărbat din Chişinău riscă o amendă de cel mult 80 de mii de lei sau chiar închisoare de pînă la şase ani pentru coruperea unui poliţist. Procuratura sectorului Rîşcani din capitală a finalizat urmărirea penală şi a trimis instanţei de judecată cauza penală respectivă.

Potrivit Procuraturii Generale, învinuitul a fost reţinut în flagrant acum o lună, în incinta Inspectoratului de poliţie al sectorului Rîşcani. Reţinerea a avut loc în momentul transmiterii sumei de 400 de euro unui ofiţer de poliţie, cu scopul de a-l determina să-l absolve pe bărbat de răspundere penală pentru păstrare de droguri.

În aceeaşi zi, prin ordonanţa procurorului sectorului Rîşcani a fost creat un grup de urmărire penală, compus din procurori şi ofiţeri de urmărire penală care au investigat operativ şi sub toate aspectele circumstanţele cazului.

(Moldpres)