INFRACŢIONAL

13 persoane au fost rănite în urma unui accident rutier din capitală

Trei persoane au fost internate aseară în spital, iar alte zece au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce microbuzul în care se aflau s-a tamponat cu un automobil şi s-a răsturnat. Accidentul s-a produs la intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Alexei Şciusev din capitală.

Solicitat de agenţie, şeful serviciului de presă şi relaţii cu publicul al Direcţiei Poliţiei Chişinău, Adrian Jovmir, a relatat că în accident a fost implicat un microbuz de pe ruta 155, la volanul căruia se afla un tînăr de 29 de ani şi un automobil Opel Combo, condus de un bărbat de 26 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Spitalului de Urgenţă, Petru Craveţ, în urma impactului, un minor de patru ani se află în comă la Spitalul clinic municipal pentru copii „V. Ignatenco”. Doi maturi sînt internaţi la spital cu diverse traumatisme.

În prezent oamenii legii investighează circumstanţele exacte ale producerii accidentului.

Un bărbat din Cantemir a fost condamnat la închisoare pentru că şi-a omorît fiica

Bărbatul din raionul Cantemir, care în primăvara anului trecut şi-a omorît fiica vitregă de şapte ani, a fost condamnat la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

Procurorii consideră sentinţa prea blîndă şi au anunţat că o vor contesta. Asta în condiţiile în care pentru comiterea omorului intenţionat, săvîrşit cu deosebită cruzime, acuzatorul de stat a cerut condamnarea inculpatului la 30 de ani de detenţie.

Potrivit Procuraturii Generale, crima a avut loc în seara zilei de 13 mai 2013, în satul Leca, raionul Cantemir. Inculpatul discuta prin internet cu soţia sa care se afla în Italia. Între cei doi s-a iscat o ceartă din motiv de gelozie. Bărbatul a ameninţat femeia că dacă nu se întoarce acasă îi va omorî fiica, după care a lovit copila cu un topor şi o şurubelniţă. Victima a decedat pe loc în urma leziunilor grave cauzate, mama fetei văzind totul.

La scurt timp de la comiterea crimei, inculpatul de 35 de ani a încercat să-şi pună capăt zilelor înjunghiindu-se, însă a fost salvat de medici.

Pînă la pronunţarea sentinţei inculpatul s-a aflat în arest.

Trei bărbaţi din Rîşcani sînt cercetaţi penal pentru trafic de droguri

Trei bărbaţi din raionul Rîşcani riscă pînă la 15 ani de închisoare pentru păstrarea, întrebuinţarea şi comercializarea substanţelor narcotice de diferite tipuri. Potrivit poliţiei, în momentul reţinerii unul dintre suspecţi a dorit să vîndă droguri unor poliţişti sub acoperire, după care a încercat să fugă cu un automobil, aruncînd din neatenţie un plic în care se afla heroină. În urma percheziţiei corporale a suspecţilor şi a automobilului acestora, poliţiştii au ridicat cinci pahare de cînepă, un plic din hîrtie care conţinea heroină şi o pastilă de diazepex. Bărbaţii au vîrstele de 28, 36 şi 39 de ani. În prezent aceştia sînt cercetaţi penal.

Sursa: Moldpres