IN PRESEDINTELE IGOR DODON ARE INCREDERE MAI MULT DE JUMATATE DIN POPULATIA R. MOLDOVA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, rămîne lider incontestabil al încrederii naționale. În șeful statului are încredere mai mult de jumătate din populația țării și anume 54,1%. Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui alt sondaj de opinie publică din raionul Hîncești, prezentat astăzi, 19 februarie, în Capitală.

Potrivit studiului, nivelul de încredere în șeful statului este de 54,1%. Acesta ocupă primul loc în clasament. Pe locul doi se poziționează Președintele Parlamentului Republicii Moldova, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, cu 29,7%. Pe al treilea loc se clasează liderul PAS, fostul premier Maia Sandu. Aceasta se bucură de încrederea a 22,5% dintre cetățeni, cu aproape 32% mai puțin decît în președinte.

În top-5 a fost inclus și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, cu 19,2%. Următorul este liderul democrat Pavel Filip cu 17,9%. Iar prim-ministrul Ion Chicu a obținut 16,4%.

 

Igor Dodon are șanse mari de a cîștiga din primul tur la alegerile prezidenţiale

Actualul șef al statului are șanse mari să cîștige viitoarele alegeri prezidențiale din primul tur în raionul Hîncești. Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui sondaj de opinie publică prezentat astăzi în Capitală.

Conform rezultatelor studiului, pentru candidatura lui Igor Dodon intenționează să voteze 48,6% dintre cetățenii deciși din raion. Pe locul doi, cu un decalaj semnificativ, se află liderul PAS, Maia Sandu. Pentru ea intenționează să voteze cu 26% mai puțin – 22,2%. În continuare se poziționează Pavel Filip cu 9,2%, Andrei Năstase cu 6,3%, Renato Usatîi cu 2,9%, Octavian Țîcu cu 2,6%, Vladimir Voronin cu 2,3%.

Alți potențiali candidați au înregistrat mai puțin de 2%.

 

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PSRM ar obține cele mai multe mandate

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în Legislativul de la Chișinău ar accede patru formațiuni politice: PSRM, PAS, PDM și PPDA. Sînt datele celui mai recent sondaj, prezentat, astăzi, de Asociația Sociologilor și Demografilor.

PSRM rămîne lider absolut, formațiunea ar obține cele mai multe mandate în Parlament. Pentru el și-ar da votul peste 45 la sută dintre respondenți.

Partidul Acțiune și Solidaritate ar obține 19,7% din voturi, iar PDM – 11,8%. Platforma Demnitate și Adevăr se află foarte aproape de pragul de accedere în Parlament. Pentru această formațiunea ar vota doar 5,6% dintre respondenți.

Potrivit sondajului, în afara Legislativului rămîn PCRM, Partidul Șor, Partidul Nostru, Partidul Liberal.

 

Grigore Cobzac și Ștefan Gațcan, pe picior de egalitate la alegerile din Hîncești

Candidatul independent, Grigore Cobzac, și cel înaintat de PSRM, renumitul doctor Ștefan Gațcan, ar acumula cele mai multe voturi la alegerile parlamentare noi, care vor avea loc în data de 15 martie, la Hîncești. Sînt datele celui mai recent sondaj realizat de Asociația sociologilor și demografilor din Republica Moldova.

Astfel, Grigore Cobzac ar acumula 16,7%, iar Ștefan Gațcan – 16,4%.

Pe locul trei s-a plasat candidatul PDM, Ion Mereuță, cu 9,7%, iar candidatul PAS, fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, ar acumula doar 8,2%.

Sondajul „Opțiunile social-politice ale cetățenilor în preajma alegerilor parlamentare noi din Circumscripția uninominală nr.38 mun. Hîncești” a fost efectuat în perioada 10-16 februarie 2020, pe un eşantion de 1173 respondenţi, din 89 localităţi. Marja de eroare este de trei la sută.