In asteptarea orei Z – anuntarea viitoarei coalitii de guvernare!

Vor avea prioritate orgoliile şi interesele de clan ori interesul naţional?

Astăzi, la ora 16,30, este convocat Consiliul Republican al PSRM, după şedinţa căruia vom afla cu cine vor face coaliţie socialiştii – cu Blocul ACUM ori cu PDM! Putem spune că suntem în aşteptarea orei Z, care va fi debutul altui tip de guvernare şi democraţie parlamentară. După orele 16,30, vom afla dacă aroganţa lui Andrei Năstase va avea prioritate în faţa interesului naţional. După orele 16,30, vom afla dacă actualii guvernanţi au înţeles rostul democratic al alternanţei la Putere şi al renunţării la Putere după ce au eşuat în plan intern şi extern. După orele 16,30, vom afla dacă vor fi sau nu alegeri anticipate.

ACUM şi PDM nu înţeleg că solicitările socialiştilor în vederea unei coaliţii sunt dintre cele mai fireşti şi îndreptăţite democratic, dar şi legitime din perspectiva interesului naţional. Pe de o parte, este vorba despre procesul de scoatere reală a Statului din captivitatea oligarhică, de cealaltă parte, avem de-a face cu examenul dureros de renunţare benevolă la o Putere discreţionară. După orele 16,30, vom afla cine s-a gîndit mai mult la interesele de clan şi a dat prioritate orgoliilor personale în defavoarea interesului naţional!

Virginia Filip 09.06.2019 - 18:08

ACUM ar trebui sa nu intre in jocul murdar al PSRM. Nicioadata nu iese ceva bun, atunci cand la mijloc este mana lui Dodon.