IGOR DODON: ZIUA VICTORIEI ESTE FOARTE IMPORTANTA PENTRU MOLDOVA

Igor Dodon într-un scurt interviu pentru Sputnik: “Sîntem datori să păstrăm memoria celor care și-au dat viața în luptele pentru Marea Victorie”.

“Nimeni nu va reuși să rescrie istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a declarat președintele țării”, a declarat Igor Dodon, într-un scurt interviu acordat reporterului Sputnik Moldova în timp ce participa la Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul Nemuritor”.

Sute de oameni au participat, la Chișinău, la Marșul Victoriei dedicat celor 74 de ani de la Victoria asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Acțiunea a început în Piața Marii Adunări Naționale și s-a încheiat la Complexul Memorial ”Eternitate”.

Șeful statului a declarat pentru Sputnik că Ziua Victoriei este foarte importantă pentru țara noastră, deoarece în acest an marcăm 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Președintele a amintit că acest eveniment istoric va fi marcat prin mai multe acțiuni.

Potrivit lui Dodon, generația de astăzi și viitoare este datoare să cinstească eroismul și sacrificiul veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei şi să păsteze memoria celor care și-au dat viața în luptele pentru Marea Victorie.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 12.05.2019 - 16:54

A doua zi era Ziua Europei. Dodon nu a vrut saspuna nimic despre acest eveniment, cu adevarat. El o tine tot cu Rusia si marile realizari sovietice.