IGOR DODON, ZINAIDA GRECEANII SI ION CHICU AU PARTICIPAT LA SEDINTA SAPTAMINALA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămînală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu.

Oficialii au discutat mai multe subiecte de importanță majoră, printre care alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Interlocutorii au menționat faptul că sînt deciși și depun toate eforturile pentru ca aceste alegeri să se desfășoare pe cale democratică, în conformitate cu legislația Republicii Moldova și conform celor mai înalte standarde internaționale. Conducerea țării își dorește ca toți cetățenii să-și poată exercita dreptul la vot.

Totodată, părțile au condamnat insinuările făcute la adresa Comisiei Electorale Centrale prin care se pretinde că alegerile ar putea fi fraudate.

În altă ordine de idei, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu au vorbit despre politica fiscală. În săptămîna curentă Ministerul Finanțelor a remis spre consultare politica fiscală pentru anul 2021. În acest sens, a fost menționat faptul că sînt mai multe propuneri care vin să acorde susținere suplimentară domeniului economic.

De asemenea, oficialii au discutat despre derularea proiectelor investiționale, în special, în domeniul construcției drumurilor. Părțile au subliniat oportunitatea respectării stricte a calității în procesul de efectuare a lucrărilor.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova