Igor Dodon, comandantul suprem al Fortelor Armate, a efectuat o vizita de lucru pe poligonul de la Bulboaca

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, comandantul suprem al Forțelor Armate a efectuat o vizită de lucru pe poligonul de la Bulboaca, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor. Președintele țării a constatat că activitățile de pe poligon se desfășoară conform planului obișnuit, sunt reparate și renovate unele imobile pentru întreținere și cazare, infrastructura drumurilor se îmbunătățește. De asemenea, Igor Dodon a declarat că nu au fost depistate lucrări de ordin militar dubioase, care să sprijine zvonurile cu privire la o eventuală implicare sau intervenție a forțelor armate americane.

Șeful statului a menționat că pînă la sfîrșitul lunii August va convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate, pentru a obține mai multe detalii și a da instrucțiunile necesare. Totodată, pe parcursul următoarelor săptămîni, Președintele țării planifică și inspectarea tuturor obiectivelor militare din țară.

”Le-am amintit ofițerilor de rang înalt că Moldova e un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est. Iar în caz că Guvernul împreună cu majoritatea parlamentară, motivați din exterior, vor încerca să implice Moldova într-un conflict militar regional ca parte a luptei geopolitice din regiune, atunci eu voi fi nevoit să acționez ferm în apărarea păcii și a securității naționale. În calitate de Președinte al Republicii Moldova, împreună cu poporul, vom fi îndreptățiți să demolăm această guvernare prin toate căile posibile, inclusiv să convocăm Marea Adunare Națională și să organizăm proteste non-stop”, a menționat Igor Dodon.

În context, Președintele țării a declarat că pe meleagul moldav trebuie să fie păstrată pacea și nu va permite jocuri tăinuite și periculoase în detrimentul securității cetățenilor Republicii Moldova, de aceea se va opune în mod categoric în fața oricăror încercări de a fi antrenați în conflicte sau război.

”Anume din acest motiv, că stau în calea intențiilor războinice ale unor factori externi și interni, sunt supus atacurilor agresive prin mass-media susținută de granturi occidentale. Dar ei nu mă vor intimida și nu mă vor face să cedez. Voi proteja neclintit securitatea și pacea în țară”, a subliniat Igor Dodon.

 

Virginia Filip 17.08.2017 - 18:00

Macar de-ar fi adevarat ce declara Dodon. Numai ca sa nu fie vorba de neutralitate in cazul americanilor, iar daca Doamne fereste,i-ar cere Putin, ar sari si el cu arma in mana. Cam asa simt eu pozitia lui Dodon.

Nistor Grigore 16.08.2017 - 14:06

Este R. Moldova stat neutru cu o armata rusa pe teritoriul sau, sau Transnistria nu este teritoriul moldovenesc? Nu este oare Dodon ( pe fata) cea mai importanta piesa a masinariei rusesti in Moldova? Despre ce vorbeste Dodon?!?