IGOR DODON: ALEGERILE PARLAMENTARE VOR FI UN FEL DE RUBICON AL MANDATULUI PREZIDENTIAL

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la emisiunea ”Delo prințipa” («Дело принципа») de la postul de televeziune Accent TV.

Împreună cu moderatoarea Ludmila Belcencova el a discutat despre rezultatele sezonului politic și a analizat principalele evenimente ale politicii interne și externe a țării.

“Alegerile parlamentare vor fi un fel de Rubicon al mandatului prezidenţial. Ce va fi după acest Rubicon?

În cazul în care, după alegerile parlamentare, Preşedintele ţării şi formaţiunea pro-prezidenţială - Partidul Socialiştilor – nu vor avea posibilitatea de a influenţa politica internă, vor exista două variante. Prima – scoatem lumea în stradă şi, folosind toate metodele posibile, schimbăm situaţia. A doua – le punem acestor băieți tranșant întrebarea privind trecerea la forma de guvernare prezidenţială.

Nu sînteţi de acord – citiţi punctul nr. 1. Alte variante nu pot să existe”, a spus Preşedintele ţării.

Virginia Filip 15.08.2018 - 11:11

Ce sperante isi mai face Dodon? El crede ca partidul lui va obtine un scor bun. Nici vorba. Cu siguranta vor vota numai neamurile lor, pentru ca moldovenii sanatosi la cap stiu pe cine trebuie sa puna stampila. Si mai mult, rezultatul alegerilor parlamentare va arata ca si la prezidentiale va obtine un procent slab. Ceea ce merita, de altfel.