IGOR DODON A DISCUTAT PROBLEMA DEPOPULĂRII R. MOLDOVA CU REPREZENTANTII ORGANIZATIILOR INTERNATIONALE

Problema depopulării Republicii Moldova, Președintele țării a discutat-o în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Organizației Internaționale pentru Migrație, Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Organizației Mondiale a Sănătății, Organizației Internaționale a Muncii, Agenției Națiunilor Unite pentru drepturile și sănătatea reproductivă.

Igor Dodon a menționat că depopularea, dar și alte multiple probleme de natură demografică sînt printre cele mai grave cu care se confruntă la momentul de față Republica Moldova. ”Peste 40% din populația activă a țării este plecată peste hotare. Cele mai multe persoane care au părăsit țara fac parte din grupul de vîrstă 25-29 de ani. Motivele plecării sînt diverse. În anii de independență Republica Moldova a pierdut practic 1 mln. din populația țării”, a subliniat șeful statului.

În acest context, Igor Dodon a anunțat că planifică organizarea în luna martie curent, sub egida Președintelui țării, a unui eveniment de amploare axat pe subiectele menționate.

Șeful statului a solicitat suportul structurilor internaționale în vederea organizării și desfășurării acestui eveniment, cu atragerea experților naționali și internaționali, factorilor de opinie din țară și de peste hotare, atît pentru a sensibiliza societatea moldovenească, precum și pentru a discuta și identifica de comun soluții de depășire a situației create.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 20.02.2018 - 11:30

Dodon o face pe prostul sau ce se intampla? Cum sa spui ca au plecat in ultima perioada un milion de oameni din tara? Dar oare din cauza cui, domnule presedinte? Oare toti acei oameni au plecat ca le era bine in Republica Moldova? Si cu siguranta nu au plecat in Rusia.