IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE ADUNARII NATIONALE A ARMENIEI, ARA BABLOYAN

La întrevedere au fost prezenţi reprezentanţi ai grupului parlamentar de prietenie din Moldova şi Armenia.

În cursul dialogului, părțile au discutat subiecte cu privire la dinamizarea dialogului interparlamentar. Șeful statului a remarcat interesul părţilor pentru schimbul de experienţă între parlamentele ţărilor noastre pe toate direcţiile, în special, în relaţiile cu Uniunea Europeană, dar şi armonizarea legislaţiei în conformitate cu normele europene, pe de o parte, precum şi experienţa activităţii în cadrul Uniunii Economice Eurasiatică, pe de altă parte.

Președintele țării a exprimat interesul părţii moldoveneşti pentru consolidarea în continuare a colaborării în cadrul organismelor internaţionale, şi anume Consiliul Europei, Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră, inclusiv pe dimensiunea interparlamentară în cadrul APCE, Adunării Interparlamentare a CSI şi Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Grupul parlamentar de prietenie cu Armenia este reprezentat, din partea Moldovei, de 26 de deputaţi. Interlocutorii au convenit asupra necesității organizării ședinței grupului interparlamentar de prietenie pentru anul viitor.

Conducătorul grupului interparlamentar de prietenie, deputatul Vladimir Golovatiuc, prezent la întrevedere, a asigurat pe colegii armeni că va contribui la consolidarea dialogului şi va depune tot efortul pentru realizarea înţelegerilor încheiate.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova