IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU NOUL REPREZENTANT PNUD IN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Dima Al-Khatib, noul Reprezentant Rezident al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în țara noastră.

Șeful statului a apreciat numirea de către Administratorul PNUD, Achim Steiner, în calitate de Reprezentant PNUD în ţara noastră a unui profesionist cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul administrării şi implementării proiectelor de dezvoltare sustenabilă, cu o activitate în cadrul mai multor agenţii specializate ONU din Iordania, Kuweit, Liban şi Libia, dar și în cadrul Cartierului General PNUD de la New York.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat că între PNUD şi Republica Moldova este stabilit un parteneriat care se dezvoltă cu succes. ”Împreună am realizat mai multe proiecte sociale, inclusiv proiectul „Energie şi Biomasă”, prin intermediul căruia au fost încălzite cu biomasă peste 150 de obiecte cu menire socială (grădiniţe, şcoli, spitale), Programul de ţară (2018 - 2022) și altele”, a menționat șeful statului.

Totodată, Președintele și-a exprimat încrederea că proiectele derulate de către PNUD în RM îşi vor găsi continuitatea şi eficacitatea în procesul lor de implementare, determinînd schimbări fundamentale în redresarea statului de drept şi îmbunătățirea calității vieții fiecărui cetățean al țării noastre.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova