IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU IGOR CEAIKA

Igor Dodon s-a întîlnit cu unul dintre liderii organizaţiei obşteşti „Delovaia Rossia”, cunoscutul om de afaceri rus, Igor Ceaika.

Într-o atmosferă prietenoasă, interlocutorii au discutat un spectru larg de aspecte importante ale cooperării economice moldo-ruse, în primul rînd, chestiunea privind investițiile mediului de afaceri rusesc în economia Moldovei.

În cadrul dialogului, părțile au ajuns la concluzia că oamenii de afaceri din Rusia sînt dispuşi să investească în economia noastră, să creeze noi întreprinderi şi locuri de muncă. Dar, pentru realizarea acestor obiective este nevoie de a crea condiţii de activitate favorabile.

În acest context, șeful statului i-a mulţumit domnului Igor Ceaika pentru interesul său faţă de colaborarea cu ţara noastră, precum şi pentru decizia de a finanţa integral restaurarea monumentului din sec. XIX, de la Vulcăneşti, dedicat victoriei armatei ruse în bătălia de la Cahul din anul 1770. Igor Dodon a menționat că lucrările de reabilitare a monumentului sînt efectuate sub egida Preşedintelui Moldovei şi a başcanului Găgăuziei, iar inaugurarea monumentului este planificată pentru toamna anului curent.

Totodată, Igor Dodon și Igor Ceaika au discutat mai multe chestiuni legate de organizarea şi desfăşurarea la Chişinău, a unui forum de afaceri moldo-rus, preconizat pentru luna septembrie, curent.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova