Guvernul tot mai aproape de momentul caderii

Deputatul socialist Vasile Bolea a rupt, sugestiv, acordul PSRM-ACUM, după întrevederea cu Maia Sandu

În timpul discuţiilor care au avut loc între deputaţii socialişti şi premierul Maia Sandu, cei dintîi, conform acordului semnat între PSRM şi ACUM, au susţinut că unica soluție pentru ca Guvernul să nu fie demis şi majoritatea parlamentară să fie păstrată este ca Maia Sandu să-și retragă proiectul de modificare la Legea Procuraturii, prin asumare de răspundere a Executivului. Maia Sandu are timp pînă la ora 15,00 să ia o decizie definitivă, înainte ca deputații să se întrunească în ședință plenară.

După dialogul cu Maia Sandu, socialiștii au susţinut un briefing de presă, în care au adus acuzații la adresa Blocului ACUM, menționînd că a fost încălcat acordul politic semnat în septembrie. „La ora 09,00, PSRM a avut discuții cu Maia Sandu în legătură cu ultimele evenimente din 6 - 7 Noiembrie. O lună în urmă a fost semnat acordul. Toată această perioadă acordul a fost grav sfidat de colegii din Blocul ACUM și prim-ministru”, a menționat deputatul PSRM, Vasile Bolea.

 „În data de 6 Noiembrie, s-a pus cruce pe prevederile legii, a fost anulat un concurs. Maia Sandu pe la spate a depus un proiect de asumare de răspundere, astfel desconsiderînd o echipă întreagă, care pînă acum a susținut toate inițiativele Guvernului. Ceea ce s-a produs în data de 6 Noiembrie, în primul rînd, s-au schimbat regulile de joc în timpul jocului, dar știm cine făcea aceasta înainte. O simbioză dintre Plahotniuc și Filat vedem în chipul Maiei Sandu”, a mai spus parlamentarul.

„Noi vrem să păstrăm această coaliție, să mergem împreună înainte. S-a spus doamnei prim-ministru că unica cale de ieșire din această situație este să retragă acest proiect prin care și-a asumat răspunderea. Pînă la ora 15,00, timp mai este. La ora 15,00 ne vedem în Plenul Parlamentului. Ei ne-au desconsiderat, ei au rupt, să-și asume această responsabilitate”, a declarat Bolea.

În timpul declarațiilor, deputatul socialist Vasile Bolea a rupt acordul semnat de PSRM - ACUM în luna Septembrie, menționînd că astfel a procedat prim-ministrul atunci cînd a depus proiectul de modificare la Legea Procuraturii, prin asumare de răspundere a Executivului.