ESTONIA SUSŢINE CONSTANT R. MOLDOVA ÎN PROCESUL DE INTEGRARE EUROPEANĂ

Preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, şi-a reafirmat susţinerea ţării sale pentru procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, declarînd că pledează pentru liberalizarea regimului de vize pentru moldoveni. Declaraţiile au fost făcute, Vineri, 4 Octombrie, în cadrul unui briefing de presă susţinut în comun cu preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, informează MOLDPRES.

Preşedintele estonian a declarat că ţara sa susţine şi mai mult Moldova în preajma Summit-ului de la Vilnius. ”Puteţi conta pe noi cînd aveţi anumite probleme. Ştim cît de greu este să obţineţi acest lucru, e un proces foarte dificil şi sper că o veţi face mai repede decît noi", a spus Ilves.

Oficialul a mai menţionat că semnarea Acordului de Asociere cu UE va duce inevitabil şi la o creştere a calităţii produselor. ”Cu presiuni ne-am ciocnit şi noi, în Est poţi vinde produse de calitate mai joasă, dar dacă vreţi să comercializaţi în Vest, trebuie să aveţi produse de calitate”, a subliniat preşedintele estonian.

În cadrul briefingului, preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, şi-a exprimat gratitudinea faţă de suportul acordat de Estonia ţării noastre şi a specificat că şi în viitor cele două state vor coopera la acelaşi nivel. “Cuvintele cheie în discuţia noastră au fost solidaritate şi susţinere. Estonia sprijină constant eforturile RM de integrare în UE. Acum am discutat şi agenda Summit-ului de la Vilnius şi am decis că vom coopera şi în domeniul guvernării electronice”, a declarat Timofti.