ENTUZIASMUL MOLDOVENILOR PENTRU UNINOMINAL SE UNIVERSALIZEAZA

Administraţiile şi locatarii cimitirelor Sf. Lazăr şi Central au semnat petiţii de susţinere la lumina lumînărilor

Ideea de business financiar şi politic al marelui bărbat de Stat (Stat – Stat, nu şezut!) Vladimir Plahotniuc a redeşteptat în cugetul necugetat al moldovenilor vibrante sentimente de mîndrie patriotică naţională legitimată electoral. Pentru prima dată în istoria contorsionată a acestei ţări mîndră de mîndria fiecărui moldovean beat sau treaz, postul Paştelui şi Noaptea Învierii Mîntuitorului au intrat în penumbra aceste idei măreţe care, cu siguranţă, va schimba definitiv Istoria Naţională a Măreţei Naţiuni Moldoveneşti.

Pînă şi nou-născuţii au început să sugă lapte de la ţîţa mamei lor mai voluptuos, căci instinctul le spune ce viitor măreţ, triumfător a ajuns să-i adulmece încă din scutecele ude de pipi şi maculate de caca nevinovat. Octogenarii şi nonagenarii acestui victorios şi istoric meleag moldovenesc trăiesc o a doua tinereţe, nestimulată de Viagra sau cu cu pamperşii uzi de euforie, ci de cel care a avut această vizionară iniţiativă şi pentru care deja au început să colecteze bani de la tinerele şi voluptoasele lor amante bogate pentru a-i ridica o statuie ecvestră în PMAN.

De la lansarea acestei geniale iniţiative, întregul norod nărod al triumfătoarei şi descurcăreţei Republica Moldova se află într-un delir apoteotic, într-o euforie şi beţie permanente ca după o doză dublă de marijuana şi canabis. Dornici să intre în viitoarele pagini de aur ale unei viitoare istorii scrise sau nescrise în Facebook, moldovenii se bulucesc ca la sfintele moaşte ale sfintelor, sfinţilor şi nesfinţilor cunoscuţi sau anonimi ca să-şi aştearnă semnătura de adeziune. Cică, deja peste 800.000 de mii au semnat pentru listele cu uninominal! Au semnat fulgerător ca şi pentru consilierul anonim Mihai Godea care a dispărut ca pişatul motanului în talaş.

Politicienilor vizionari care susţin această iniţiativă cu aceeaşi ardoare cu care îşi susţin şi întreţin familiile şi amantele din bibliotecile saunelor, li s-au alăturat cele mai eminente personalităţi ale acestui pămînt roditor în viţă-de-vie, cînepă şi urzici.

Printre aceste MĂRIMI sînt demne de remarcat cîntăreţele care cîntă cu gura, balerinele care dansează cu dansul şi cu dînsul. Ansamblul de dansuri de la Spitalul Ortopedic, Asociaţia caloriferiştilor de la Fabrica de Gheaţă, Colegiul preoţilor ortodocşi atei, Consiliul Sindicatelor de la Fabrica de făcut ţigări cu mîna, primarii şi preşedinţii Consiliilor raionale care nu vor să devină prea apropiaţi cu Vlad Filat, Publika Tv independentă de realitate, Arcul de Triumf, Asociaţia crescătorilor de crescătorii crescînde şi mulţi alţii şi altele. Cea mai notabilă adeziune, orice am spune, este cea venită din partea Administraţiilor şi a locatarilor cimitirelorSf. Lazăr şi Central, care, în miez de noapte, au semnat petiţii de susţinere la lumina lumînărilor spre a fi un bun îndemn şi pentru Alianţa Strigoilor profesionişti. Astflel uninominalul a fost consfinţit şi sfinţit şi de morţi, strigoi şi paznici beţi. Acum întrebăm şi noi: cine a stins lumina în Moldova? Pentru că deja este întuneric ca în cur. Şi numai Plahotniuc umblă prin această parte dorsală cu o lumînare să vadă dacă nu vin asasinii. Cică zilele acestea i-a descoperit în acel întuneric pe Gurău şi Cristian Tabătră. Mîncau copios şi rîdeau în hohote.

Mihai CONŢIU