EMISARUL KREMLINULUI ÎN CRIMEEA: TRANSNISTRIA VA DEVENI PARTE A RUSIEI

Transnistria va deveni parte a Rusiei, dar situaţia actuală din Ucraina împiedică deocamdată acest lucru, a declarat Marţi emisarul preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, Oleg Belavenţev, relatează postul de televiziune ucrainean Zik, în pagina electronică.

"Aş integra Transnistria şi astăzi. Totuşi, vedeţi ce se întîmplă în Ucraina", a declarat emisarul, citat de agenţia Kriminform.

"Sunt convins că în cele din urmă Transnistria va deveni parte a Rusiei", a adăugat el.

La începutul lui August, Republica Moldova a cerut încă o dată Rusiei să îşi retragă militarii din Transnistria. (Mediafax)

Totodată, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, declara la 13 August că ambiţiile preşedintelui rus Vladimir Putin merg "dincolo de Ucraina", vizînd alte regiuni apropiate de frontierele Rusiei, precum Transnistria.

"Sunt îngrijorat de ambiţiile Rusiei, ambiţiile lui Putin merg dincolo de Ucraina", a declarat Rasmussen, într-o conferinţă de presă cu premierul islandez, Sigundur David Gunnlaugsson.

"Am asistat la anexarea ilegală a Crimeei, am observat rolul Rusiei în destabilizarea situaţiei din Estul Ucrainei. De fapt, vedem că Rusia se află în spatele conflictelor îngheţate şi de lungă durată din Transnistria, în estul Republicii Moldova, din Abhazia şi din Osetia de Sud, în Georgia", a adăugat el. (Mediafax)