ŞEFUL STATULUI A AVUT O ÎNTREVEDERE CU O DELEGAŢIE A CURŢII DE CONTURI DIN ROMÂNIA

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut, pe 4 mai, o întrevedere cu o delegaţie a Curţii de Conturi din România, condusă de preşedintele instituţiei, Nicolae Văcăroiu, a informat Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Şeful statului l-a informat pe oficialul român despre evoluţia situaţiei politice şi despre învestirea unui nou guvern, condus de prim-ministrul Iurie Leancă, care are drept obiectiv integrarea europeană a Republicii Moldova. Nicolae Timofti a declarat că autorităţile de la Chişinău mizează în continuare pe sprijinul României în procesul de aliniere a instituţiilor din Republica Moldova la standardele Uniunii Europene.

Preşedintele Nicolae Timofti a declarat că reformarea sistemului judecătoresc şi combaterea corupţiei reprezintă o prioritate pentru autorităţile de la Chişinău.

La rîndul său, Nicolae Văcăroiu şi-a exprimat satisfacţia că relaţiile moldo-române au intrat în normalitate după ultimele alegeri parlamentare şi l-a asigurat pe preşedintele Republicii Moldova că statul român va acorda asistenţa necesară pentru reformarea instituţiilor statului, inclusiv a celor de audit şi control. Nicolae Văcăroiu l-a informat pe preşedintele Nicolae Timofti despre colaborarea dintre Curtea de Conturi de la Bucureşti şi Curtea de Conturi de la Chişinău în vederea creării unui mecanism eficient de depistare a elementelor de infracţionalitate financiară, care să permită combaterea economiei subterane.