EDITURI DIN NOUĂ ŢĂRI PARTICIPĂ LA SALONUL INTERNAŢIONAL DE CARTE PENTRU COPII ŞI TINERET

Un număr de 155 de edituri din nouă ţări participă la cea de-a XVII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, care a fost inaugurat, pe 18 aprilie, la Chişinău. Ediţia curentă este dedicată Anului Spiridon Vangheli.

Vizitatorii Salonului pot procura cărţi oferite de edituri din R. Moldova, România, Franţa, Germania, China, Federaţia Rusă, Belarus, Azerbaidjan, Serbia. Claudia Balaban, director al Bibliotecii Naţionale pentru Copii “Ion Creangă”, a declarat la deschiderea Salonului că în cadrul acestuia vor fi prezentate peste 15 mii de titluri de carte. Totodată, Salonul va găzdui lansarea a peste 110 titluri de carte.

Cartea-surpriză, oferită gratuit copiilor care vor vizita Salonul va fi în acest an „Aventurile lui Ionuţ”, scrisă de Aurelian Silvestru. Aceasta va intra în 15.000 de familii prin intermediul copiilor veniţi la eveniment.

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret se desfăşoară sub patronajul preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, care a declarat că acesta a devenit un eveniment de mare importanţă pentru viaţa culturală a Republicii Moldova.

Salonul se va desfăşura pînă la 21 aprilie.

Moldpres