DOI CHISINAUIENI AU FOST CONDAMNATI PENTRU PUNEREA IN CIRCULATIE A DROGURILOR

Doi locuitori ai capitalei au fost condamnaţi recent la 8 ani şi, respectiv, 7 ani şi 6 luni închisoare pentru punerea ilegală în circulaţie a drogurilor, în proporţii deosebit de mari.

De asemenea, aceştia au fost obligaţi să achite în contul statului 57 mii lei pentru cheltuieli judiciare, suportate de organele de drept la investigarea cazului.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada ianuarie - iunie 2018, inculpaţii au primit droguri și le-au comercializat în capitală la un preţ de 160 – 200 lei per gram. Activitatea grupului a fost documentată pe parcursul a 4 luni de către oamenii legii.

Reţinerea indivizilor a avut loc concomitent, în cîteva sectoare ale capitalei, în momentul în care aceştia intenţionau să comercializeze droguri. Asupra lor au fost depistate şi ridicate peste 140 grame de haşiş, 0,20 grame de canabis şi 44 grame de marijuană. De asemenea, în cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul bănuiţilor, au fost depistate şi ridicate droguri, un cîntar și telefoane mobile, prin intermediul cărora se purtau discuţii şi erau identificaţi potenţialii cumpărători ai substanţelor narcotice.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.