DANSATORI MOLDOVENI, CAMPIONI MONDIALI DE TREI ORI IN ACEST AN

O pereche de dansatori din Republica Moldova a reușit să ajungă campioni mondiali de trei ori în acest an. Tinerii s-au impus în fața a zeci de perechi din toată lumea.

Vladislav Untu și Polina Baryshnikova i-au adus Moldovei încă o medalie de aur. Este a treia în acest an.

După ce au obținut titlul de Campioni Europeni Standard și Latino și și-au reconfirmat titlurile de Campioni Europeni și Mondiali 10 Dansuri, cei doi dansatori au cîștigat Campionatul Mondial de Dans Sportiv din Austria, care a avut loc în perioada 15-17 noiembrie la Viena.

Pe site-ul oficial al Campionatului este precizat că cei doi tineri din Republica Moldova au obținut victoria după cinci runde. Dansatorii noștri au fost desemnați cei mai buni din cele 94 de perechi înscrise în competiție.

„Sînt emoții grozave, sîntem bucuroși și am dori să mulțumim tuturor celor care au crezut în noi și ne-au susținut", a spus Vladislav Untu după ce au fost desemnați cîștigătorii Campionatului.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, în luna octombrie, Vladislav Untu povestea că vor munci în continuare pentru a putea accede în Cartea Recordurilor Guinness. Reprezentanții Moldovei au obținut o victorie strălucită la proba 10 dansuri, la campionatul de dans sportiv WDSF World Dance Championship Youth Ten Dance, care s-a desfășurat pe 19 octombrie, în capitala Ucrainei, Kiev.

Sursa: sputnik.md