Coreea de Nord va organiza, in 2019, prima competitie internationala de dupa inceputul detensionarii relatiilor diplomatice

Coreea de Nord va organiza, în 2019, Campionatele Asiei de haltere, pentru juniori. Evenimentul, care va începe la 27 Octombrie 2019, va fi primul de pe teritoriul Nord-coreean de la începutul detensionării relaţiilor diplomatice dintre Phenian şi comunitatea internaţională, relatează AFP.Coreea de Nord a profitat de Jocurile Asiei, cu prilejul cărora a semnat acordul, pentru a-şi arăta dorinţa de deschidere: sportivii Nord-coreeni au făcut echipă comună cu Sud-coreenii în trei discipline şi sportivii celor două ţări au defilat sub acelaşi drapel la ceremonia de deschidere.

În 2018, Coreea de Nord ar fi trebuit să găzduiască o altă competiţie de haltere, Campionatele Mondiale pentru juniori, însă organizarea i-a fost retrasă ca urmare a sancţiunilor ONU în special legate de problema nucleară. Tot din cauza tensiunilor diplomatice, Phenianului i-a fost retrasă în acest an organizarea CM de judo pentru juniori.